Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Hemmatränaren smyger med

Foto: MIA TÖRNBERG/TRAVRONDEN
Kommer Erik Lindegren få några blommor i vinnarcirken idag? Foto: MIA TÖRNBERG/TRAVRONDEN

Hemmatränaren Erik Lindegren har två hästar till start när Gävle arrangerar V75. Han ligger lågt på förhand, men har lite skrällförhoppningar på en av dem.

Publicerad:

Först ut i Erik Lindegrens duo är Bolt Boko (V75-1) som kommer från en tredjeplats i silverdebuten senast. Då handlade det om kort distans, men nu är det är ett varv längre och det är inget som oroar hemmatränaren.

– Från börjar tyckte man att det var en häst för 1.640 meter, men med åldern har det börjat fungera bra över längre distanser också. Han var ute i två längre lopp i höstas och spurtade då bra bakom Dominator ena gången och Sauveur andra gången, berättar Erik Lindegren.

I gulddivisionen kommer Francais du Gull (V75-3) ut. Han har dragit spår nio och det var inte Erik helt nöjd med.

– Jag skulle vilja rygga Luckycharm Hanover från början, men risken är stor att en-två hästar kommer förbi honom och fjärde invändigt känns inte så bra. Så jag sitter nog lugn i andrapår och ser vars vi hamnar.

Vad har hästarna gjort i veckan?

– De gick intervaller i tisdags och sedan har ”Frans” fått lite dressyrjobb. När det är så kallt som det är nu får de bara gå sina vanliga jobb och det går inte att vässa dem i några 300 meters-speeder. Det är mycket svårare att toppa hästarna den här årstiden, men båda mina hästar är rutinerade och behöver inte det så mycket.

Har du segerchans med någon av dem idag?

– Nja, det skulle i så fall vara Bolt Boko som skulle kunna överraska. Han gick bra senast och skulle det bli överpace och han slipper göra något jobb så spurtar han bra. Francais du Gull får smyga med och jag är nöjd med pengar.

Gör du några ändringar?

– Nej, båda tävlade med långa brodd senast och vi fortsätter med samma balans och vagn den här gången, avslutar Erik Lindegren.

FAKTA

Gävletravet

Gävle Travsällskap
Box 956
801 33 Gävle
026-66 22 00
Hemsida

Banan:
Längd: 1000 m
Bredd 2140: 22,6 m
Bredd 1640: 20,3 m
Upploppets längd: 178 m

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.