Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Hoppas nå ledningen

Foto: TOMMY ANDERSSON/ALN
Kanerva startar i V65-5 på Solvalla idag. Foto: TOMMY ANDERSSON/ALN

Hemmatränaren Niklas Johansson har gjort sig mest känd som tränare till segerstaplaren Moni To Spare. Idag startar hans Kanerva på Solvalla och Niklas har löpningsförloppet klart.

Publicerad:

Det är i den femte V65-avdelningen som Kanerva kommer till start. Sexåringen slutade senast på sjua på just Solvalla.
– Jag tyckte han var lite tunn till slut den gången. Vi har kollat blodprov och inte hittat några fel. Däremot var Moni To Spares blodprov inte bra, som startade samam dag. Det har i alla fall inte märkts något på Kanerva i jobben efteråt utan han har tränat på fint, säger Niklas Johansson.

Idag vankas spår två bakom bilen över 2.640 meter.
– 2.640 meter är hans melodi. Däremot kanske banan kan missgynna honom om det blir stenhårt, det är inte riktigt hans grej.

Hur ser du på taktiken?
– Egentligen är han rätt snabb ut egentligen. Tidisigare har det inte gått att ladda så mycket med honom, men nu har han uppträtt stabilare på sistone och då hoppas jag att han kan komma till ledningen. Jag har fått upp lite förhoppning om att vi kommit rätt med alla galopper.

Vad tror du om chanserna?
– Det är en ruskigt kapabel häst. Senast var väl första gången som han inte var riktigt lika bra när han gick felfritt. Visst måste jag tro på lite chans idag om allt är som det ska.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.