Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Hultman behöver lite tur

Foto: HANOLD/ALN
Marcus Hultman är van att vinna på Bjerke. Foto: HANOLD/ALN

Marcus Hultman är lite av Norge-expert och vet hur man vinner travlopp på Bjerke. Han låter också försiktigt optimistisk vad gäller Mr Creation (V75-2).

Publicerad:

Färjestadtränaren Marcus Hultman är en flitig gäst i Norge och vann med Mr Creation på just Bjerke för två starter sedan.
– Hästen gick fullt okej senast också som tvåa, men var ändå inte lika vass som i starten före på Bjerke. Han var lite sliten efter senaste loppet, men ska nu vara iordningställd igen. Jag hoppas att hästen är lika bra som näst senast och då tror jag att han håller samma nivå som de allra bästa här. Tyvärr försvårar ju läget och vi behöver flyt för att segerstrida.

Hur startsnabb är han?
– Med spår ett till fyra hade jag trott på bra spetschans, men nu tror jag inte vi kan komma till täten. Han är vass ut och jag kommer ändå att ladda för att försöka hitta ner i en bra position. Det är lite svårare att komma till från sådana här spår bakom bilen på just Bjerke, vilket kan vara bra att tänka på för V75-spelarna.

Något annat man behöver ha koll på?
– Banunderlaget brukar vara fint, men om det kommer mycket regn är risken, som för många andra banor, att det kan bli lite hårt. Och då är det besvärligare med barfotakörning.

Blir det några ändringar på Mr Creation?
– Nej, vi kör med skor som tidigare. Han är lite missgynnad av att inte tävla med pisk, men vann som sagt näst senast ändå.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.