Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Hur är läget med Nuncio?

Foto: MARIA HOLMÉN/TRAVRONDEN
Nuncio är tillbaka på tävlingsbanan efter en månads frånvaro. Foto: MARIA HOLMÉN/TRAVRONDEN

Jackpot på V86 idag och de flesta lär luta sig emot Nuncio, som går till en av historiens största favoriter då han är streckad på över 90 procent av insatserna på V86. Vi tog ett sista minuten-snack med Stefan Melander för att höra hur det står till med jättefavoriten.

Publicerad:

Sexårige Nuncio (V86-6) har gjort en start i år. Det var på Axevalla för en dryg månad sedan där han joggade hem gulddivisionen och såg lysande ut för dagen. Stefan Melander låter fortfarande uppåt med sin stjärna när vi pratar med honom under onsdagen.

– Det är jättebra med Nuncio och finns inget negativt att berätta. Jag såg inte loppet senast och har inte kollat om det i efterhand, men Örjan var jättenöjd och hästen var inte trött efteråt. Efter detta lopp är planen att starta i V75-finalen på Solvalla 1 april, säger Stefan Melander.

I samma lopp gör fjolårets Elitloppshäst Volstead årsdebut och är näst mest spelad i loppet. Men att han ska kunna rå på stallkamraten känns långsökt.

– Det är en bra häst som jag hoppas kommer få till det under säsongen. Det ser fint ut med hästen och han brukar gå hyggligt efter vila, men jag har inte stora förväntningar på honom ikväll. Han kommer att tävla med skor.

Totalt har Stefan Melander ut åtta hästar på V86-kupongen. Förutom Nuncio har Stefan Melander är det två hästar som är hyfsat betrodda av spelarna. I V86-2 kommer Mach Number ut från ett passande innerspår, men Stefan Melander låter lite osäker på om han kan utnytta spåret.

– Mach Number är jag jättenöjd med och han är rätt bra för klassen, men han behöver lite fler lopp. Läget är perfekt, men jag har svårt att tro att han ska öppna jättebra.

I V86-4 tillhör Lavidaloca de Vie favoriterna, trots att hon dragit spår tolv bakom bilen. Hon körs av Kenneth Haugstad som har inlett året starkt i sulkyn och ligger tvåa i Solvallas kuskliga med 18 segrar. Örjan Kihlström leder den med 29 vinster.

– Lavidaloca de Vie har jättebra form och är jävligt bra i ordning. Hon står iskallt till, men kusken får köra som bara den, avslutar Stefan Melander.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.