Sveriges ledande travtidning
ANNONS

”Idag är det sista chansen”

Foto: LENNART KIHLMAN/ALN
Al's Barbarbar vid karriärens första seger senast. Foto: LENNART KIHLMAN/ALN

I morgon träder barfotaförbudet in över vintern och Ulf Stenströmer skickar upp två hästar till Mantorp som är kraftigt gynnade av att gå barfota då det är sista chansen.

Publicerad:

Först ut i duon är Bahama Mama (V4-1) som kommer med fyra galopper på de fem senaste starterna och givet ett väldigt osäkert intryck.

– Hon är osäker på sig själv och är rädd för att slå sig på ett bakben som tidigare har varit demolerat. Jag var överraskad att hon gick iväg felfri i kvalet, men nu har vi ett ännu sämre spår. Jag tror galopprisken är överhängande härifrån, berättar Ulf Stenströmer.

Skulle det femåriga stoet mot förmodan trava iväg så visade hon näst senast i Årjäng att formen finns där. Då galopperade hon i utgången av sista sväng i andra utvändigt och såg långt ifrån slagen ut då.

– Det var nog segern som försvann då, men hon har lite problem med att flytta sig i sidled i kurvorna också. Det viktigaste idag är att hon sköter sig, men skulle hon gå felfritt finns det bra fart i henne. Jag siktar på att köra barfota runt om.

Större förhoppningar har Ulf Stenströmer på Al’s Barbarbar i V4-4. Hon kommer från karriärens första seger och är favorit till att ta andra raka segern idag.

– Hon har tänt till sedan vi började köra henne barfota runt om och idag är det sista chansen att köra så. Därför var jag lite elak med henne och startar vecka-vecka med henne. Hon var lite trög senast, men avgjorde med krafter kvar när Calle ryckte tussarna.

Idag står hon på start med bara tre konkurrenter omkring sig och det ser upplagt ut för ledningen.

– Hästen är ganska så bra ut och jag tror att vi ska ha en del respekt med oss, i alla fall från starthästarna, så jag tror att hon kommer till ledningen. Jag vet inte hur banan är då jag själv inte är på plats, men vi siktar på att köra barfota runt om, avslutar Ulf Stenströmer.

Se Al's Barbarbars seger senast här (OBS extern länk)

FAKTA

Mantorptravet

Mantorptravet
Box 73
590 20 Mantorp
Tel: 0142-825 00
Hemsida

Banan:
Längd: 1000 m
Bredd 2140: 23,4 m
Bredd 1640: 23,6 m
Upploppets längd: 177 m

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.