Sveriges ledande travtidning
ANNONS

”Idag räds jag inte dödens”

Foto: JEANNIE KARLSSON/TRAVRONDEN
Topgear är lunchens största favorit. Foto: JEANNIE KARLSSON/TRAVRONDEN

Hans G Eriksson har dagens största favorit på V4-kupongen och han låter optimistisk om chanserna.

Publicerad:

Topgear har varit lite av en snackhäst i de senaste starterna då han har radat upp fina insatser utan att få vinna. Senast på Solvalla var han ute i ett tufft V86-lopp och då slutade det med galopp efter 250 meter.

– Jag satt och väntade på att en konkurrent skulle ta upp och när han inte gjorde det tog jag lite i min häst och då slog han ihop. Hade jag fortsatt kört så hade han nog inte galopperat, förklarar Hans G Eriksson galoppen senast.

Idag har femåringen lottats till spår åtta bakom bilen, men det handlar om en spårtrappa och motståndet är inte av samma kaliber som det har varit på sistone.

– Jag har inget att klaga på inför den här starten. Det ser enklare ut nu och jag kommer inte att ladda på samma sätt som senast. Vi får halvladda lite bara och se vad som händer från start. Idag räds jag inte dödens.

Kommer det bli några förändringar?

– Det enda blir att han slipper brodden och det kommer att vara ett plus.

Hans G Eriksson har även den två år äldre systern till Topgear, Topfuel, till start i lopp fem, men där ligger Rommetränaren lågt.

– Hon ska mest få ett lopp i kroppen. Det är några tuffa hästar emot och jag är väldigt nöjd om hon skulle kunna vara trea-fyra, avslutar Hans G Eriksson.
 

FAKTA

Gävletravet

Gävle Travsällskap
Box 956
801 33 Gävle
026-66 22 00
Hemsida

Banan:
Längd: 1000 m
Bredd 2140: 22,6 m
Bredd 1640: 20,3 m
Upploppets längd: 178 m

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.