Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Idag slipper han gummistövlarna"

Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN
Ove A Lindqvist fortsätter att tro mycket på Salong. Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN

Ove A Lindqvist har nästan slagit sig blodig för Salong och kanske är det idag han får rätt?
– Jag ger mig i alla fall inte i första taget, säger Umeåtränaren inför dagens lunchtrav.

Publicerad:

Thule Jonsson tränar Foaje (V4-4) och Salong (V4-3), båda två betrodda i Umåkers lunchomgång. Foaje har levererat medan Salong mest galopperat. Ändå är det Salong som Ove A Lindqvist håller högst. 
– Jag inbillar mig det i alla fall och jag ger mig inte. Hästen springer och vinglar och ställer och det är då han kan galoppera. Han har tävlat med järnskor med brodd i, men idag slipper han gummistövlarna och det tror jag kan göra mycket för honom. Det blir lättmetallskor eller till och med barfotakörning. Tränaren har tydligen testat barfota i jobb, men hovarna slet så det är inte säkert att det blir så. Salong är naturligt startsnabb och kan hitta till ledningen. Magnifik Brodde är en mycket bra häst, men jag hoppas att vi ska vara med och slåss i tätstriden, säger Ove A Lindqvist. 
Foaje har tre segrar på fyra starter. 
– Han var grym efter galopp på Bergsåker, men visade kanske lite nedåtform senast även om tränaren meddelar att allt är väl i jobben. Det jobbiga idag är startögonblicket. Foaje är snabb ut, men kommer ta i och vill svara hela världen. Det är inte optimalt att han har så många hästar utvändigt om sig och de första 150 meterna är kritiska. Klarar han bara det är det lugnt och jag hoppas vi kan köra barfota igen. Han är med i striden om han tävlar som han gjort på sistone, säger Ove, som kör ett gäng till under dagen. 
Parangons Legacy (V4-2) räcker inte till seger. Nico Del Rio (lopp 5) har viss fart, men det blev ett överraskanske tufft uppsamlingslopp – Twin's Superior och Corleone Shark är bättre hästar – och jag hoppas på en plats. Boyan (lopp 8) är nog chanslös medan Katla Kiro visat en del fart och vi var ju fyra i Stoderbyt förra året. Hon bör nog vara med därframme och hugga, säger Ove A Lindqvist.

FAKTA

Umåker

Umåker Travbana
Travbanevägen 50
904 40 Röbäck
Tel: 090-10 07 50
Hemsida

Banan:
Längd: 1000 m
Bredd 2140: 22,0 m
Bredd 1640: 22,0 m
Upploppets längd: 211 m

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.