Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Ikväll börjar allvaret"

Foto: HANOLD/ALN
Joakim Lövgren. Foto: HANOLD/ALN

Joakim Lövgren tillbringar kvällen i Östergötland och han startar en trio på väg uppåt.

Publicerad:

Jägersrotränaren kör storfavoriten Kash's Cantab i V64-5 och den knappa favoriten Staro Ironmaid i avdelningen efter. Den förstnämnde debuterade för honom med seger i ett poänglopp i Kalmar.
– Det sa egentligen ingenting, men det var hans första sulkyjobb för mig och han tyckte det var kul att vara tillbaka i vagnen efter en tids backträning. Han ska naturligtvis ha gått framåt en del med den genomköraren och det är ikväll som allvaret börjar för hans del. Uppgiften ser lämplig och förhoppningen är att ta honom tillbaka till V75, men det här är bara ett led i matchningen och jag gör inga ändringar på hästen, säger Joakim Lövgren.
Staro Ironmaid (V64-6) var tvåa från kön på Åby senast.
– Hon har haft svårt att hitta formen, men nu verkar hon vara på gång igen och då tål hon också lite mer jobb under resans gång. Tyvärr kan det brinna för henne i värmning och omstarter och jag har anmält henne till ytterligare ett lopp nästa vecka just med tanke på att hon kan stå och studsa i starten, säger han.
Utanför V64-ramen har han även nyförvärvet Imakethecashflow i lopp 3.
– Hon fick inte vara ifred i spets senast, men brydde sig inte och klev undan. Hästen var ganska rejält förberedd inför debuten, men det är klart att jag tror och hoppas att hon ska ha tagit till sig och klivit framåt med loppet. Det är en trevlig individ att jobba med, men jag har dålig koll på motståndet, säger han.

FAKTA

Mantorptravet

Mantorptravet
Box 73
590 20 Mantorp
Tel: 0142-825 00
Hemsida

Banan:
Längd: 1000 m
Bredd 2140: 23,4 m
Bredd 1640: 23,6 m
Upploppets längd: 177 m

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.