Sveriges ledande travtidning
ANNONS

”Inte förvånad om han segerstrider"

Foto: MIA TÖRNBERG
Kari Vaaraniemi. Foto: MIA TÖRNBERG

Kari Vaaraniemi har dubbelt upp under lunchen. Mest feeling har han för Evander Ale i V4-avslutningen.

Publicerad:

Evander Ale (V4-4) har tagit årets samtliga två segrar i hemlandet Finland.
– Men han har haft en del oflyt här i Sverige och har heller inte haft den rätta formen. Nu tränar han fint och jag är inne på att han kan vara förbättrad här. Senast visade han gryende form när han var tre från djupa kön i ett lopp där han blev störd och tappade mark i starten. Hästen tål att avancera varvet kvar, men han måste ha en rygg att gå i såna fall, berättar Kari.
Segerchansen idag?
– Den finns där, jag blir verkligen inte förvånad om han segerstrider, men han möter några tuffa också och om han är bland de tre blir jag nöjd. Jag hade velat köra honom barfota, men hans hovar är inte så fina att det går och det blir skor på som han tävlat med i Finland på sistone, berättar han.
Across The Bridge (V4-2) har inte vunnit på 23 starter under säsongerna 2014/2015. 
– Men det tycker jag är lite felaktigt. Han har haft mycket stolpe ut och det var likadant senast. Han satt i femte ytter då och täthästarna pullade upp. Hästen spurtade vasst i skymundan och är uppåt för dagen. Nu vill det ju till att de kör ordentligt i täten, men distansen är i alla fall den allra bästa. Vi kör skor runt om som han gått med på sistone och någon större segerchans tror jag inte på, säger han.

FAKTA

Umåker

Umåker Travbana
Travbanevägen 50
904 40 Röbäck
Tel: 090-10 07 50
Hemsida

Banan:
Längd: 1000 m
Bredd 2140: 22,0 m
Bredd 1640: 22,0 m
Upploppets längd: 211 m

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.