Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Inte slagen på förhand"

Foto: MARTIN LANGELS/ALN
Twister Bi startar i Jubileumspokalen på Solvalla ikväll. Foto: MARTIN LANGELS/ALN

Christoffer Eriksson är med i hetluften på Solvalla ikväll där han köra fyra hästar på V75 och framförallt Twister Bi i Jubileumspokalen. Här ger han sin syn på uppgiften för Twister Bi.

Publicerad:

Twister Bi (V75-7) gör fantastiska lopp hela tiden och senast var inget undantag. Han öppnade bra och fick lite tryck, det blev bra tempo och han höll farten riktigt bra till mål. Det blev ju en omstart då och han blir lite uppjagad när det blir så. Ändå har han utvecklats mycket på den punkten och hade det varit för ett år sedan hade han varit galen. Ikväll fick vi rätt bra läge i spår fem då man kan komma med lite mer fart där. Sedan möter han ju bland annat Readly Express som är en kanonhäst och frågan är väl vem av oss som kommer först. På förhand ser det ut som det är Twister Bi och Readly Express som man kan tycka har fått bästa lägena och visat bäst form även om Cruzado dela Noche är väldigt bra, men han får ju inleda från bakspår. Det är mycket vunnet om vi kommer till ledning, men samtidigt får det inte kosta för mycket. Jag känner mig inte slagen på förhand bakom Twister Bi, säger Christoffer Eriksson.

Han kör ytterligare tre hästar inom kvällens V75-omgång där han inte har någon koll på Desert Runner (V75-5) ännu, men kan kommentera de andra två styrningarna.

My Angel Laday (V75-3) gav ett bra intryck senast. Hon öppnade bra och gick sedan undan på bra sätt så helhetsintrycket var bara fint. Nu har hon en startsnabb konkurrent innanför sig och vi kommer inte förbi Waffle Cone som är väldigt snabb från början. Jag försöker hitta ner bakom och sedan hänga med så får vi se hur långt hon räcker, men normalt så blir det svårt att slå Waffle Cone, säger Christoffer Eriksson.

Du brukar även köra Vanquish Kronos i samma loppet. Var det du som valde häst ikväll eller hur gick det till ?

– Nej, Örjan var uppsatt på Vanquish Kronos i första hand och kör den, så kan det vara ibland.

I EM för ston (V75-4) kör Christoffer Eriksson This Is It N.O. för första gången.

– This Is It N.O. har jag sett den del och även om hon gjorde det rätt bra på V75 så känns det som hon är ute på djupt vatten ikväll, säger Christoffer Eriksson.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.