Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Intressant skoryck vankas

Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN
Cosmo Light ska tävla barfota runt om för första gången sedan oktober 2013. Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN

Oskar J Andersson har två uppsittningar denna fredag på Solvalla där han låter påställd vad gäller taktiken med båda hästarna.

Publicerad:

Två hästar från arbetsgivaren Jörgen Westholm är vad Oskar J Andersson får chansen bakom idag. Först ut är fyraåriga Super Mare, lillasyster till en viss Super Light, som kommer från en tredjeplats på Åby.
– Hon var inte som bäst då även om prestationen var okej. Det som var bra var att hon fungerade bättre i aktionen, vilket var glädjande. Jag har själv kört henne i jobb efteråt och hon känns piggare så stoet ska vara bättre idag, säger Oskar J Andersson.

Innerspår bakom bilen är vad som väntar i V65-3.
– Jag vet att det är några snabba hästar utanför, men det är spets som gäller om jag lyckas hålla den. Man ska komma ihåg att det inte är lika lätt att spetsa från innerspår kontra spår längre ut, men jag gör ett försök.

Vad tror du om hennes segermöjligheter?
– Det ser ut att vara liknande motstånd som senast och den här gången finns ingen open stretch, så jag är rätt förhoppningsfull. Vi fortsätter med barfota fram och vanlig vagn.

I V65-avslutningen är det Cosmo Light som Oskar J Andersson sitter upp bakom. Femåringen satt fast senast och synintrycket över mål såg mycket positivt ut.
– Med lucka hade han i alla fall varit bland de tre främsta som det känns, hästen såg väldigt fin ut. Formen verkar god och vi har haft det här loppet med i planeringen.

Cosmo Light dyker upp från fjärdespår bakom bilen.
– Han kan bli lite väl pigg och jag får se hur hästen känns upp till bilen. Normalt är han väldigt kvick från start och tanken är att utnyttja den egenskapen. Jag kör gärna i ledningen om vi kommer dit och det är lite sämre motstånd idag gentemot senast.

Några ändringar till dagens start?
– Ja, han ska gå barfota runt om, vilket han inte har gjort på nästan två år. I övrigt blir det vanlig vagn som tidigare, hälsar Oskar J Andersson.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.