Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Intresserad av ledningen

Foto: MIA TÖRNBERG
Anders Svanstedt har två hästar till start på Solvalla idag. Foto: MIA TÖRNBERG

Anders Svanstedt har två treåriga ston till start på Solvalla när det vankas Breeders Crown-semifinaler. Två högkapabla tjejer, men som är aningen svårbedömda.

Publicerad:

Inom V75-spelet är det Creme de la Creme som är Anders Svanstedts bidrag. Treåringen kommer från en sämre insats i kvalen till Svenskt Trav-Oaks. Gången före däremot var hon riktigt bra då Ready Cash-dottern noterade nytt världsrekord på Åby.
– Hon hade en kraftig halsinfektion senast och fick vila helt i två veckor. Annars tror jag att dagsstatusen är ganska bra och hon har gått fint efter vila tidigare, säger Anders Svanstedt.

Creme de la Creme startar i V75-4 från fjärdespår efter strykning innanför.
– Att vi har kommit ner ett hack ändrar inte så mycket. Hon är väldigt ojämn bakom bilen; ena dagen är hon väldigt vässad och vill springa, men andra gånger tar hon det lugnt. Hästen har ju en tendens att bli lite vass på vägen och hon bestämmer själv hur det blir.

Hur vill du helst lägga upp taktiken?
– Jag skulle gärna vilja vara med där framme tidigt. Kommer vi till ledningen är jag intresserad av att köra där. Hon ska ha god chans att ta sig till en final, men det är tufft emot och hon kommer från en dålig prestation. Hon kan i alla fall springa, det har hon visat.

Utanför V75-spelet startar Come And See i V4-4.
– Hon har sett bra ut hemma i träning, men tävlat och travat lite dåligt i lopp. Vi har gått igenom henne från topp till tå efter senaste starten och idag kör vi med skor runt om. Come And See har otrolig kapacitet, men strular lätt till det för sig och har inte alls fått den utdelning hon skulle få. Flyter det på i travet och jag kan köra på henne har jag en häst som ska ta sig till final, avslutar Anders Svanstedt.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.