Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Italienare utmanar svensk favorit

Foto: MARIA HOLMÉN/TRAVRONDEN
Pascia' Lest har fått perfekt läge idag bakom bilen. Foto: MARIA HOLMÉN/TRAVRONDEN

Idag körs storloppet Finlandia Ajo på den finska travbanan Vermo och en av de mer intressanta hästarna är fjolårets Elitloppshäst Pascia’ Lest, som senast slutade oplacerad i Lotterian. Travronden tog sig ett snack med körande Andrea Guzzinati inför dagens uppgift.

Publicerad:

Sexåriga Pascia’ Lest vann bara ett lopp fjol och i år har det blivit tre andraplatser på fem starter. I försöket i Lotterian var han stor favorit, men fick nöja sig med en andraplats bakom Nesta Effe.

– Pascia' Lest kändes inte som bäst i försöket till Lotterian förra helgen och jag var chanslös på att köra något från start med honom. Jag tror inte att det var innerspåret som var problemet då utan mer hästen som inte fick det att stämma, berättar Andrea Guzzinati.

I finalen sedan fick han börja från bakspår och slutade oplacerad bakom vinnande Vincennes, som han ställs mot idag också.

– Till finalen kändes han mycket bättre. Då blev istället allt fel och vi satt fast med fulla linor över mål, fortsätter Andrea.

Idag har Pascia’ Lest dragit innerspår, samma som han hade i försöket till Lotterian. Italienaren har tidigare visat att han kan öppna mycket fort när hästen är på rätt humör.

– Inför Lotterian sade tränaren Thierry Duvaldestin åt mig att köra i spets om jag tog mig dit utan att spendera för mycket så vi får se hur upplägget blir på söndag. Pascia' Lest är ruggigt startsnabb när han är i form, men jag tycker nästan att hästen går bättre bakifrån, spekulerar Andrea om taktiken.

Svensktränade Oasis Bi är klar favorit Finlandia Ajo idag, men där bakom är det jämnt mellan tre-fyra hästar och Pascia’ Lest är en av dem.

– Med rätt resa tror jag lätt att han är bland de tre här och det blir mest troligt samma balans som alltid. Barfota runt om och norskt huvudlag, avslutar Andrea Guzzinati.

Finlandia Ajo körs idag som V75-7 och loppet ska köras ungefär 16.46. Spelstopp till dagens V75-omgång är som vanligt på V75 14.30.
 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.