Sveriges ledande travtidning
ANNONS

”Jag gör ett försök"

Foto: HANOLD/ALN
Henrik Thomsen. Foto: HANOLD/ALN

Nyköping Falster-tränaren Henrik Thomsen har fyra timmar till Halmstad och det ser på förhand ut som att han inte ska behöva åka förgäves. 
– Båda mina hästar är i bra slag och jag tror att de kan vara långt framme, säger han. 

Publicerad:

Tour de France (V4-4) skadades i våras och fick ta det lugnt. Efter två genomkörare, senast i ett klass II-försök på V75, börjar han väl hitta formen?
– Det tycker jag, hästen känns allt bättre. Han är stor och tung och det var nog nyttigt för honom att få upp farten i ett sprinterlopp senast. 2.140 meter är mycket bättre och han kan öppna snabbt, men jag har varit lite försiktig med att ladda, säger han.
Hur ser du på hästens utvecklingspotential?
– Det är klart att jag är lite rädd för att han ska bräcka ner igen, men det här är annars en häst som jag tror kan gå en bit upp i klasserna. Vi har ett V75-lopp framöver där han står perfekt inne och jag kommer inte överforcera honom idag, men jag gör i alla fall ett försök att hålla ledningen och kör gärna där. Han ska räknas, men det är ingen spik, säger Henrik Thomsen.
M.T.Guzzinati (V4-3) jagar första segern för året, men är sent ute. 
– Det är inget fel på inställningen, problemet är att hästen är långsam ut och hamnar ofta för långt bak i loppen. Hans avslutningar har det ofta inte varit något fel på. Idag försöker jag köra så snabbt som möjligt från början och vi kan kanske hamna vettigt till härifrån. Jag kan inte de svenska hästarna, men tycker ändå att M.T.Guzzinati är ett bra platsbud. Inga ändringar på någon av mina hästar idag, säger Henrik Thomsen.

FAKTA

Halmstadtravet

Halmstad Travet
Box 8026
300 08 Halmstad
Tel: 035-10 91 80
Hemsida

Banan:
Längd: 1000 m
Bredd 2140: 23,0 m
Bredd 1640: 23,0 m
Upploppets längd: 203 m
 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.