Sveriges ledande travtidning
ANNONS

”Jag skulle tro att vi tidigt söker oss framåt”

Foto: ALN
Får Jörgen Westholm anledning att showa för publiken efter en V86-seger i kväll? Foto: ALN

Jörgen Westholm kommer till Bergsåker med tre egentränade hästar, varav två ska ut inom V86-spelet. Han rekommenderar inte spik för Balzac du Chatelet (V86-7).

Publicerad:

Jörgen inleder V86 med nyttige Cosmo Light (V86-3). Sexåringen vann bara ett lopp förra året, men är nästan alltid med och krigar om en plats. Jörgen tror på samma sak här.
– Han känns fin hemma, men har fått spår lite väl långt ut för att jag ska känna mig helt nöjd. Hästen är medium ut; så vi får se hur det går att komma till från start. Med lite flyt dyker han upp bland de tre främsta och det blir inga ändringar.

Franske Balzac du Chatelet (V86-7) har galopperat tre starter i rad, men vann ändå näst senast. Nu sitter Jörgen själv upp för första gången på tre starter.
– Hästen är fortfarande lite spänd av sig och tar en galopp ibland. Annars har han tränat på fint inför det här och startar alltid med segerchans över längre distansen bara han går felfritt.

Hur ser du på taktiken från bakspåret?
– Han gillar att vara med där framme; så jag skulle tro att vi tidigt söker oss framåt. Några utrustningsändringar är inte planerade i nuläget.

Går det att få någon information hur hästen kommer att sköta sigi lopp i samband med värmning eller provstart?
– Nej, det går inte. Han kan plötsligt bara komma på att galoppera.

Jörgen startar även Country From i lopp 3.
– Det är årsdebut för hans del, men hästen har tränat bra och känns fin. Distansen klarar han, men det är lite galopprisk från spår två i volten.

Solvalla då? kan någon av Duffman (lopp 2) eller Walle West (lopp 3) vinna?
– Duffman får svårt från sitt iskalla läge. För Walle West ser det intressantare ut och med honom kan nog Oskar segerstrida.
 

FAKTA

Bergsåker

Bergsåker Travbana
Travbanevägen 5
857 51 Sundsvall
Tel: 060-66 96 00
Hemsida

Banan:
Längd: 1000 m
Bredd 2140: 21,5 m
Bredd 1640: 21,0 m
Upploppets längd: 200 m

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.