Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Jänkarvagn för första gången"

Foto: HANOLD/ALN
Per Nordström planerar ändringar. Foto: HANOLD/ALN

Det är dags att börja rikta tankarna mot kvällens V86-omgång. Här får ni ännu mer information i jakten på åtta rätt.

Publicerad:

Melrose Place (V86-5) har fått ett tråkigt spår, men hon är snabb ut och det kanske kan löna sig att ladda för en bra position. Hon var ute i tufft sällskap senast och det är samma visa igen. Det var första gången som hästen provade norskt huvudlag och urryckare senast och det var positivt, även om hon inte räckte till. Så det blir samma igen och barfota runt om, säger Anne Raatikainen i Petri Salmelas stall.
C.C.Hyper Zon (V86-5) kan det vara bra för med spår nio då hon kan bli för laddad bakom bilen, vilket hon blev för tre starter sedan på Åby bland annat. Nu har vi en bra startrygg i Princess Face och skulle hon kunna hålla den kan hon vara med långt framme. Det kanske är tufft att tro på en finalplats då hon möter tuffare konkurrenter än tidigare, men från rygg ledaren på favoriten vet man aldrig vad som händer, säger Anton Sverre hos Björn Goop.
Keypad (V85-6) har inte fungerat som bäst på sistone, vilket är synd. Det här är nämligen en rätt fin häst i grund och botten. Det finns en del humör och det gäller att hon vaknat på rätt sida. Spåret blev bra, men vi måste ligga lågt, säger Marcus Schön hos Stefan Melander.
Fabulous Boko (V86-6) pinnade på bra senast och det här är en häst med riktig fightinginstinkt. Hon har galopperat en del, men normalt tycker jag inte att hon är så osäker. Joni och hästen passade bra ihop och jag hoppas hon svarar för en lika bra insats som senast, då tror jag hon kan sluta i främre träffen, även om det blir svårt att vinna från uselt spår, säger Josefin Sigfridsson hos Timo Nurmos.
Casanova Sisu (V86-7) hade otur att få spår långt ut på vingen, medan de värsta konkurrenterna fick perfekta spår. Jag körde honom i torsdags och han har aldrig känts finare. Hästen var mjuk och smidig och det går inte att köra honom trött. Vi hade jobbat honom tufft inför senast med tanke på det här och var bättre än väntat. Hade vi bara fått lite draghjälp hade han vunnit loppet. Det viktigaste var i alla fall att resan gick bra och att Casanova Sisu åt och drack som han skulle. Jag testade rycktussar i torsdags och han höll på att krypa ur skinnet. Därför vågar jag inte använda det nu, men jag är inne på att sätta på jänkarvagn på honom för första gången, säger Per Nordström.
M.T.Kingsize (V86-7) är bortlottad och får normalt sett mycket svårt att blanda sig i tätstriden. Inga ändringar är planerade, säger Daniel Redén.
Digital Friend (V86-8) är jättefin, men med bara fyra starter innanför västen och dessutom uselt utgångsläge måste vi ligga lågt. Normalt sett ska han givetvis gå framåt med varje lopp han får i kroppen, men det här känns övermäktigt, säger Marcus Schön hos Stefan Melander.

FAKTA

Solvalla

Solvalla Travbana
Box 20501
161 02 Bromma
Tel: 08-635 90 00
Hemsida

Banan:
Längd: 1000 m
Bredd 2140: 20,7 m
Bredd 1640: 21,7 m
Upploppets längd: 196 m

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.