Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Jens har en intressant lunch

Foto: ALN
Jens Eriksson hoppas på två segrar på lunchen. Foto: ALN

Idag arrangeras lunchtravet i Boden och Skelleftetränaren Jens Eriksson åker upp till Boden med fyra hästar och flera av dem ser ut att ha bra chans på förhand.

Publicerad:

Bodentravet har under veckan rivit bort isen och kör årets första tävlingsdag på ”sommarbana” på Sveriges nordligaste travbana.

– Med tanke på hur vädret har varit den senaste tiden borde det bli väldigt skitigt, men i natt har vi haft fem-sex minusgrader så det borde ha frusit på och blivit en fin och hård bana, berättar Jens Eriksson på väg mot Boden.

Först ut av Jens Eriksson kvartett är kallblodet Fakspilen (V4-1) som återkommer till banan efter att inte startat sedan juldagen.

– Han fick gå ett snabbare jobb för ett par veckor sedan och kändes bra. Troligen behöver han något lopp i kroppen innan formen finns där. Solakongen ser överlägsen ut och blir mycket svårslagen.

I V4-3 har Jens två fina hästar ut i Princess Sally, som han kör själv och Victory Brodde som brodern Leif sitter upp bakom.

– Princess Sally har visat toppform på sistone och senast spurtade hon bra efter en fin smygresa. Nu har vi mycket bättre utgångsläge och det ser ut som att hon ska kunna vara med långt framme. Vi kommer att sätta på henne aluminiumskor och som alla våra hästar gå med mindre brodd nu när det inte är isbana. Det tror jag kommer passa henne fint. Victory Brodde fungerade inte i de två sista starterna ifjol och och har fått tagit igen sig lite. Han brukar gå bra efter vila och vi hoppas på att han gör ett bra lopp direkt.

I P22-loppet efter V4 har Jens U.Two Swing till start och han kommer med mycket bättre form än raden.

– Hästen har känts mycket fin när han suttit fast med sparat i de två senaste starterna. Nu ser motståndet mycket lämpligt ut och jag tror på bra segerchans.

Vem är dagens bästa vinstchans?

– Det står nog mellan Princess Sally och U.Two Swing som båda borde ha bra segerchans, avslutar Jens Eriksson.

FAKTA

Bodentravet

Bodentravet
Norrbottens Travsällskap
Travbanan
961 74 Boden
Tel: 0921-530 40
Hemsida

Banan:
Längd: 1000 m
Bredd 2140: 23,0 m
Bredd 1640: 22,0 m
Upploppets längd: 200 m

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.