Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Jepson: "Det är toppchans"

Foto: MALIN ALBINSSON/TR BILD
Carl-Johan Jepson. Foto: MALIN ALBINSSON/TR BILD

Värmlänningen ligger för närvarande trea i den allsvenska kuskligan och är bara tre segrar från andraplatsen. Vi har gått igenom dagens chanser och det låter klart bäst på en av hästarna.

Publicerad:

2 Cavidendron (V75-2) hittade jag aldrig ner i banan med senast och vi fick ett släppa ut en konkurrent framför på sista långsidan då hon hade problem med travet, men det blev en bra rygg och hon avgjorde enkelt till slut. Det är bra styrka i hästen, men hon kan vara lite speciell i travet ibland. Jag både hoppas och tror dock på bättre fäste i dag då Årjängs bana kommer bli kanon efter regnet igår. Hon möter tuffare hästar och är bara medium från start, men kan vara med där framme om det stämmer lite, säger Carl-Johan Jepson.

4 Stumne Luna (V75-3) var kanske lite sämre senast än vid segern. Hon fick inte riktigt med luft, men är uppkollad utan några fel efteråt. Jag borde nog ha kört lite fortare helt enkelt, men hon hade heller inte startat på ett tag och kan vara bättre med loppet. Hon fullföljde ändå bra och visade bra skalle. Fjärdespår är inte bra för henne och trots att hon har kommit till ledningen två gånger så kan hon inte öppna något. Det är även lite tuffare emot och jag ligger lite lågt. Kan vi knipa ett tredje-fjärdepris så är jag nöjd.

5 Eelis (V75-5) hade vunnit från ledningen senast och vi var på väg dit, men jag var tvungen att korrigera honom lite utåt in i första sväng och då blev det galopp. Det gick väldigt fort då och jag får försöka hålla i lite bättre i dag. Orkesmässigt var allting bra och jag hoppas att han tog det loppet rätt. Jag pressade inte hästen någonting efteråt utan körde rätt så snällt. Vi har ett bra läge, men jag kan inte bestämma någon taktik på förhand. Han kan visa lite hetsiga tendenser och mycket beror på hur han är för dagen. Vi får se hur det gestaltar sig, men är han som senast och håller sig på benen så borde det vara toppchans.

1 Barkevious Mingo (V75-6) har inte känts fräsch på sistone och därför var det ett enkelt val att köra Mack Dragan. Med tanke på spåren kanske Mingo har bättre chans nu, men han har som sagt inte känts fräsch.

12 Mack Dragan (V75-6) svarade för ett topplopp senast och har blivit bättre och bättre hela tiden. Vi har ett tråkigt utgångsläge, han gör debut i silver och det blir skor runt om samt vanlig vagn, så vi får slå ur underläge. Han har fått två tuffa lopp och min grundplan är att köra snällt och hoppas de kör för fort där framme. Det är klart att vi är gynnade av att komma ner ett hack i banan efter strykning, men tanken är ändå att köra snällt, i alla fall så här på förhand.

För att ta del av hela materialet med ännu fler intervjuer samt utrustningsändringar, klicka in till V75-materialet

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.