Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Jepson tror på segerchans

Foto: ALN
Carl Johan Jepson tror på segerchans med tre av sina uppsittningar inom V64-spelet. Foto: ALN

Carl Johan Jepson ser ut att ha det ganska bra förspänt inför V64-omgången i Örebro. Han tycker att Kahleesi, Trixarn och Quantum Outlook ska ses med likvärdiga segerchanser i denna jackpotomgång.

Publicerad:

Först ut är Ulf Stenströmers Kahleesi (V64-2), som vann senast för Ulf Ohlsson.
– Hon fick dödens näst senast då jag körde henne; så den starten är bara att glömma. Hon var fin senast och Stenströmer låter nöjd med träningen inför den här uppgiften. Bara hon håller sig lugn ska vi kunna dyka upp i segerstriden.

Hur snabb ut är hon?
– Hon kan trampa iväg rätt snabbt bara vi kommer rätt och skor är ju inga problem.

Trixarn (V64-3) gör sin karriärs näst sista start och brottas med ett tråkigt åttondespår. Men han är väldigt snabb ut och Jepson tänker inte backa.
– Nej, vi laddar det som går för att försöka komma till ledningen. Han har tagit en längd på Livacious Lindy tidigare; så vi ska i alla fall prova.

Formen?
– Trixarn hade stått över för en hovböld inför senaste starten och vi fick en trycka mitt i loppet. Därför tyckte jag att hästen höll bra och han borde normalt gå framåt ytterligare med loppet. Det fungerade också helt okej med skor, även om det naturligtvis inte är något plus.

Utrustning?
– Jag är sugen på jänkarvagn. Vi får se om det går att leta fram någon när vi kommer fram till banan.

Thorn Bird (V64-4) var Jepson trea med i Stochampionatet tidigare i år, men hästen har fått lite klen utdelning efter detta.
– Thorn Bird har gått jättebra hela året, men hon är inte helt enkel samtidigt som det häxat en hel del i loppen. Formen är i alla fall bra.

Chansen?
– Vi får smyga med i ryggar från tillägget och jag tycker bara hon är fyra-femma på rankingen med tanke på läget.

Jepson låter mera optimistisk angående Quantum Outlook (V64-5). som kommer från färsk seger.
– Hästen har svarat för två topprestationer på sistone. Först fick han målfotostryk av en kanonhäst på Åby och senast blev det full utdelning trots dödens. Han blev lite själv sista biten och det hårdnade därför till sista biten.

Quantum Outlook måste gå med skor nu, vilket kan vara en liten nackdel.
– men hästen är både snabb och stark; helt enkelt allround. Med rätt lopp borde vi kunna slåss om segern.

Vilken är din bästa möjlighet?
– Det är svårt att säga. Kahleesi, Trixarn och Quantum Outlook har ungefär likvärdiga chanser medan Thor Bird får ses mera som en outsider.

FAKTA

Örebrotravet

Örebro Travbana
Travbanevägen 10
702 31 Örebro
Tel: 019-20 88 00
Hemsida

Banan:
Längd: 1000 m
Bredd 2140: 21,4 m
Bredd 1640: 20,8 m
Upploppets längd: 175 m

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.