Sveriges ledande travtidning
ANNONS

”Kan hoppa om jag laddar”

Foto: HANOLD/ALN
Quantanamera jagar sin tredje raka seger. Foto: HANOLD/ALN

Erik Berglöf har ikväll en av de mest streckade hästarna i kvällens V64-tävlingar i Quantanamera och stoet jagar sin tredje raka seger.

Publicerad:

Trots att bara sju hästar kommer ut i kvällens stolopp (V64-3) så är det ett väldigt fint fält. Favorit i loppet är Färjestadshästen Quantanamera, som kommer med två raka segrar och Erik Berglöf låter positiv inför kvällens uppgift.

– Det är inget som säger att hon ska vara sämre än vid segrarna på sistone. Det är en hedershäst som gör det bra år ut och år in, även om hon nu har hittat en toppform, berättar Erik Berglöf.

Ikväll har hon spår tre bakom bilen och spelarna har gjort henne till klar favorit i loppet. Något bud för ledningen är hon dock inte.

– Nej, hon kan hoppa om jag laddar med henne från start. Så jag siktar på att ta det lugnt från början. Hon vann från dödens senast och krossade motståndet, men jag vill inte köra där heller varje gång. Jag hoppas att vi får en bra rygg för då kommer hon spurta ner många till slut.

Blir det några balansändringar ikväll?

– Ja, den här gången blir det barfota bak. Hon gör bra lopp med skor också, men det kan vara ett litet plus när vi rycker bakskorna, avslutar Erik Berglöf.
 

FAKTA

Örebrotravet

Örebro Travbana
Travbanevägen 10
702 31 Örebro
Tel: 019-20 88 00
Hemsida

Banan:
Längd: 1000 m
Bredd 2140: 21,4 m
Bredd 1640: 20,8 m
Upploppets längd: 175 m

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.