Sveriges ledande travtidning
ANNONS

”Kan nästan slå vem som helst då”

Foto: HANOLD/ALN
Mon Petit Cheval vid segern under Årjängs V75-dag ifjol. Då tävlade hästen med järnskor runt om. Foto: HANOLD/ALN

Färjestads Jonas Moberg beger sig till Skaraslätten idag då det vankas lunchtrav på Axevalla. Med sig i transporten har han Mon Petit Cheval, som kan slå till direkt efter vila.

Publicerad:

Det är i den inledande V4-avdelningen som Mon Petit Cheval kommer till start. Åttaåringen har inte startat sedan början av oktober och frågan är hur formen egentligen är.
– Klart att det har blivit lite långt mellan starterna. Samtidigt har det inte varit så mycket fel på honom egentligen, han har strukits bort någon gång för spårförbehåll och sådant och hästen har tränat på hela tiden. Han brukar gå ganska bra direkt efter lite frånvaro, säger Jonas Moberg.

Idag väntar tredjespår bakom bilen över kort distans.
– Jag kommer ladda från början, men tar mig väl inte förbi Trixarn. Då får jag försöka söka ryggar. Jag tycker inte att han ska vara borta för med rätt lopp är han jättebra. Från ledning eller med rygglopp och lucka till slut så kan han nästan slå vilken häst som helst.

Att det är skotvång är inget som Moberg tar så hårt på.
– Nej, när han vann under V75-helgen i Årjäng förra året gjorde han det med fyra järnskor på sig. Ett tag var han väl så bra med skor som barfota. Idag har han aluminiumskor fram och järnskor bak. I övrigt blir det helstängt huvudlag och vanlig vagn som han brukar ha, avslutar Jonas Moberg.
 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.