Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Kan Tords ögonsten överraska?

Foto: HANOLD/ALN
Finish Brandon är bortglömd på spelet ikväll. Foto: HANOLD/ALN

Ikväll avgörs V64 på Halmstadtravet och i den avslutande avdelningen kommer Tord T Zackrissons ögonsten Finish Brandon ut. Sjuåringen gör nästan aldrig ett dåligt lopp och han går alltid in i mål.

Publicerad:

Senast slutade Finish Brandon fyra bakom Ni Talar Bra Latin på Åby och gick som vanligt bra till slut på open stretch.

– Finish Brandon gjorde det jättebra. Han satt långt bak in mot upploppet, men spurtade starkt. Hästen är i bra slag och spår fyra är optimalt då han är långklivad och trivs bäst med spår en bit ut, berättar Tord T Zackrisson.

Finish Brandon är efter den finske hingsten Finish, som tävlade framgångsrikt för Kari Lähdekorpi och Veijo Heiskanen. Han fick 156 avkommor i Sverige och Finish Brandon är den sjätte vinstrikaste hästen efter honom, där Finish First och Finish Flyer är de enda miljonärerna. Finish Brandon är halvvägs emot den drömgränsen.

– Hans Adielsson sade att jag skulle betäcka Finish Brandons mamma med en "riktig" hingst och att jag då skulle få en väldigt bra avkomma. Nog tycker jag att Finish Brandon gjort det rätt bra ändå, skrattar Zackrisson.

Ikväll stöter Finish Brandon på tufft motstånd i Johan Untersteiners toppfyraåring Sciacallo O.M., men med sin speed är han alltid en outsider. Tord har inga segerförhoppningar ikväll.

– Får han bara vettig position tror jag att han kan sluta bland de tre. Man måste ha ett leende på läpparna hela tiden, oavsett resultat, men visst... Skulle det gå bra blir väl leendet än större, avslutar amatören positivt.

FAKTA

Halmstadtravet

Halmstad Travet
Box 8026
300 08 Halmstad
Tel: 035-10 91 80
Hemsida

Banan:
Längd: 1000 m
Bredd 2140: 23,0 m
Bredd 1640: 23,0 m
Upploppets längd: 203 m
 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.