Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Kan vara ett litet minus"

Foto: Mia Törnberg
Teddy Gutten Stöen - en av Tom Erik Solbergs styrningar på V75. Foto: Mia Törnberg

Tom Erik Solberg har flera intressanta segerchanser på Momarken. Vi kollade läget med honom om de hästar han kör på lördag.

Publicerad:

Först ut av Solberg styrningar är Nelson Nora (V75-2) som han kör för första gången. 

– Nelson Nora har varit fin hela karriären och jag har bra koll på hästen utan att ha kört henne. Hon möter enklare motstånd än i Frankrike och spåret är inga problem, hon är okomplicerad i volten. Gematria är bra, men jag tycker ändå att hon ska räknas tidigt den här gången. 

Thai Navigator är favorit i V75-3 och han är obesegrad efter en start ihop med kusken. 

– Thai Navigator har gått bra i Sverige har jag sett. Det kan vara ett litet minus med svängarna på Momarken för honom, men formen är fin och kommer vi till ledningen är det en fördel och då kör jag där. Han ska räknas om man tar ett par hästar tycker jag. 

Teddy Gutten Stöen dyker upp i V75-4. Det är en häst som Solberg känner utan och innan. 

– Han har gått fina lopp hela tiden. Den här gången kommer jag inte köra offensivt, utan istället ge honom ett rygglopp och köra till slut. Med tanke på det är vi beroende av att det blir tempo på loppet för att komma in i matchen. Loppet är jämnt och bra, men i mina ögon är Teddy Gutten Stöen en bättre häst än Smedheim Solan till exempel. Det som talar till hans fördel är dock att han sannolikt har bättre form än min häst, avslutar Tom Erik Solberg. 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.