Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Känns som en tiger

Foto: MIA TÖRNBERG/TRAVRONDEN
Alex McLaren har två hästar med skrällchans på lunchgaloppen. Foto: MIA TÖRNBERG/TRAVRONDEN

Alex McLaren driver en småskalig tränarrörelse på Täby galopp bestående av nio hästar. Till dagens lunchtävlingar på huvudstadsbanan sadlar han ut en intressant duo i form av Qigong och Red Haarth. Båda hästarna har goda skrällmöjligheter.

Publicerad:

Först ut är Qigong i V4-2. Fyraåringen har fått två lopp i kroppen efter att inte startat sedan oktober ifjol.

Hur ser du på dagens uppgift?

– Qigong är i gott slag och att vi går ned i distans känns bara intressant. Hästen går lika bra på dirttrack som på gräs och jag har en stark och bra jockey i sadeln. Startspåret passar perfekt och jag tror på chans, säger Alex McLaren.

I V4-epilogen sadlar Alex ut Red Haarth som verkar kraftigt på gång. Han jagar årets första seger och den kan komma idag i ett öppet handicaplopp.

Hur känns han i träningen?

– Red Haarth är hur fin som helst – som en riktig ”tiger” faktiskt... Hon har haft otur i de två senaste starterna – speciellt senast då han fick ett rejält stopp i svängen. Det var nog segern som rök där. Jag tror på bra vinstchans den här gången, avslutar Alex McLaren.
 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.