Sveriges ledande travtidning
ANNONS

”Känns som en vinnare”

Foto: MIA TÖRNBERG/TRAVRONDEN
Åke Lindblom har fullt upp på Lindesberg idag. Foto: MIA TÖRNBERG/TRAVRONDEN

Idag arrangerar Lindesberg V4-spelet på lunchen och Örebrotränaren Åke Lindblom åker från Gröndal med hela sju hästar till grannbanan, varav två startar inom V4-spelet.

Publicerad:

Först ut är franskfödde Best Beji, som ser ut att bli favorit i V4-1. Fyraåringen har inte startat sedan maj då han slutade oplacerad på Axevalla.

– Då hade han en infektion i kroppen och var helt under isen. Nu har han jobbat på riktigt bra igen och det är en jäkligt stark rackare, som dock är en knepig sort. Med den farten han besitter borde han vinna lopp snart. Idag kör vi honom barfota fram, säger Åke Lindblom.

I V4-4 startar nyförvärvet Mad Neo.

– Han har jag inte haft så länge, utan bara kört några jobb med honom. Det verkar vara en pigg och glad häst och jag ska testa att köra till från start och se vart vi hamnar. Vi kör barfota runt om och jag tycker det känns som en vinnare.

I loppen efter V4-omgången har Åke Lindblom fem hästar ut. Lindesberg kör idag två tvååringslopp och Åke Lindblom har ut en häst i vardera lopp, men båda drog spår fem.

– Både Lisa Sånna (lopp 5) och Rally Estelle (lopp 7) är bra, men båda är lite snurriga än så länge och spår fem är kanske inte så bra. De kan nog 1.17-1.18 om de går felfritt.

I lopp 6 startar M.T.Kylie som efter sju starter fortfarande inte har varit bland de tre bästa.

– Hon tränar bra, men får inte till det i lopp. Hon behöver rätt resa, då kan hon speeda bra.

I lopp 8 kommer rikshästen Liketomoveitmoveit ut.

– Tyvärr fick hon problem med en fästigsjukdom och har varit borta ett tag. Hon blir mycket spelad varje gång, men hon tränar bra och motståndet såg inte ut att vara det tuffaste. Känslan är att hon kan öppna bra och jag får testa en bit från det här tråkiga spåret.

Sista ut är treåriga Cavezzo i lopp 11.

– Han var skitdum från start i Örebro och jag trodde hästen hade en infektion. Vi tog prover på honom utan att hitta något och jag hoppas att han sköter sig bättre den här gången.

Vilken känns som dagens bästa chans?

– Jag måste nog säga att Mad Neo är den jag har mest känsla för, avslutar Åke Lindblom.

FAKTA

Fornaboda

Fornaboda Travbana
Box 120
711 23 Lindesberg
Tel: 019-20 88 00
Hemsida

Banan:
Längd: 1000 m
Bredd 2140: 20,0 m
Bredd 1640: 19,7 m
Upploppets längd: 192 m

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.