Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Karlsson från start till mål?

Foto: FREDRIC GUSTAFSSON/ALN
Petter Karlsson och Gudrun K. vid segern i Romme i mars. Foto: FREDRIC GUSTAFSSON/ALN

Petter Karlsson åker i rätt så angeläget ärende.
– Vi är inte här för att bara plocka pengar i alla fall, säger Örebrolärlingen.

Publicerad:

24-åringen har hunnit med att köra 132 lopp hittills i år och vunnit 13. Rekordet – 19 vinster – från 2013 ligger i farozonen och kanske kan han närma sig redan under måndagen på Gotland. 
– Vi åker inte för att plocka pengar i alla fall och jag tror mest på Gudrun K. i V4-1, säger han. 
Gudrun K. har spetsläge, men gav sig från den positionen senast. 
– Hon fick lite för tuff press av en bra vinnare. Hon gav dock aldrig upp helt och det var inte så mycket att säga om. Den här uppgiften ser ganska bra ut och jag kan garantera att hon är först ut när bilen släpper. Jag har märkt att hon föredrar när hon får vara med i främre träffen och hon vill gärna ha lite fart under vägen. Men som sagt, inte så tufft tempo som senast, säger han. 
Några ändringar i utrustningen?
– Det var jättefint här när vi kom igår, men nu regnar det. Jag tror inte att det ska påverka och planen är att köra henne barfota fram, men det är ingen jätteskillnad om vi skulle behöva slå på skor. Senast testade vi henne i jänkarvagn och det fungerade inte perfekt. Idag kör vi henne i vanlig vagn och det är så hon gått vid segrarna.
Chipen Boy (V4-4) visade gryende form senast. 
– Jag håller med. Han satt långt bak och var lite lat under vägen, men desto piggare till slut. Hästen var fin i höstas och så testade vi i V75, men han fungerade inte och vi fick börja om. I comebacken i början av april var han okej utan att glänsa och senast var han framflyttad. Tolftespår är så himla tråkigt och vi behöver lite tur så vi inte hamnar sist från början. Hästen är annars rätt rejäl och skulle farten blir för låg i täten kan jag tänka mig att köra offensivt, säger Petter Karlsson.

FAKTA

Visbytravet

Visbytravet
621 91 Visby
0498-20 28 60
Hemsida

Banan:
Längd: 1000 m
Bredd 2140: 19,1 m
Bredd 1640: 20,3 m
Upploppets längd: 156 m

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.