Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Kim är nyckelperson

Foto: THORE LARSSON/ALN
Kim Eriksson har en nyckelroll på lunchen. Foto: THORE LARSSON/ALN

Lunchtävlingarna avgörs idag på Axevalla och Kim Eriksson har en nyckelroll då han kör tre väldigt betrodda hästar inom V4-kupongen.

Publicerad:

Kim Eriksson har fått en hyfsad start på året då han har åtta segrar på 61 starter, men statistiken kan förbättras avsevärt om man ska tro de tidiga spelarna. De har gjort honom till favorit i två avdelningar och andrahandare i en.

– Jasså, ser det så bra ut på förhand, säger Kim Eriksson.

Först ut av hans styrningar är Sofia Aronssons Höwings Tiffany (V4-2) som inte startat sedan början av november då hon var sämre i en start.

– Hon har varit sjuk och inte startat på ett tag. Jag tror att hon ska vara bra i ordning och det är en trevlig häst. Hon ska helst ha en snäll resa och det har hon fått läge för. Skulle det lösa sig har hon absolut fart för att duga i ett lunchlopp.

En ännu bättre chans har Kim Eriksson med Aronssons nästa häst. Elle Joli (V4-3) har en väldigt fin uppgift på förhand i en spårtrappa som inte blev full.

– Hon har inte heller startat på ett tag, men höll riktig fin form innan frånvaron. Jag tryckte av henne i spets på Solvalla i ett lopp och det fick henne att vakna till ordentligt. Jag vet inte hur hon kommer att klara lång distans, men normalt ska hon duga fint.

I sista V4-avdelningen kör han Moliere åt Bo Hellqvist som inlett året bra med en seger på tre starter.

– Det är en het och besvärlig häst som springer och stegar. Han har varit jämn i år och vid segern var det lite tyngre bana , vilket gynnar honom. Han springer sina 1.16-tider oavsett underlag och när det blir snabbare tider hinner han inte riktigt med.

Vilket känns som den bästa chansen på förhand?

– Med tanke på att två av dem inet har startat på ett tag tycker jag att det är svårbedömd, avslutar Kim Eriksson.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.