Sveriges ledande travtidning
ANNONS

”Kommer tjäna bra pengar”

Foto: TOMMY ANDERSSON/ALN
Papa Camto vid en tidigare start. Foto: TOMMY ANDERSSON/ALN

Bergsåker arrangerar dagens lunchtävlingar. Där har Hans Högberg betrodde Papa Camto till start och han låter förhoppningsfull.

Publicerad:

Papa Camto kom till Hans Högberg i februari efter att han köpte honom på internetauktionen.

Hur kom det sig att du köpte Papa Camto?
– Jag hade tittat på lopparkivet och tyckte det såg ut som en häst med bra fartresurser så jag slog till och köpte honom. Nu har jag startat honom tre gånger med två galopper som följd och senast vann han mycket lätt. Papa Camto har problem med voltstart, det känns som han är hästrädd, men han har skött sig två gånger i kvallopp. Annars har det inte varit några problem med honom utan det känns som en häst som kommer tjäna bra pengar. 

Det är i V65-3 som Papa Camto startar, där han har fått tolftespår i en spårtrappa.
– Idag får vi prova framåt direkt och jag tycker han ska räknas med chans om jag lyckas hålla honom på benen, men det tror jag inte ska vara några problem.

Hur länge har du hållit på med trav och har du mer hästar i stallet?
– Jag har hållt på i 25 år nu och började genom att farsan höll på med travet. 10 hästar finns i stallet och sen så skor jag en del så jag kan hålla på med mina egna hästar. 

Har du något framtidsämne i stallet?
– Ja, jag har en treåring som heter Minister Of Speed.  Det är en grym häst, jag var ute och körde honom häromdagen i skogen och det gick så fort att jag nästan höll på att flyga ur vagnen. I april så körde jag lätt 1.20 med honom så fart finns där, men då fick han lite skavanker så jag kommer vänta med att starta till september, avslutar Hans Högberg.

– Patrik Sjöberg

 

 

 

ANNONS

Ämnen i artikeln


Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.