Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Kommer vändningen nu?

Foto: ALN
Foto: ALN

Anders Zackrisson selar ut totalt sex hästar under dagen när V75 kommer på besök och enligt hemmatränaren kan barfotaälskarna andas ut, det mesta talar för valfri balans.

Publicerad:

– Det mesta talar för att vi får halvgrått väder samt plusgrader och jag tror det kommer bli kanonbana. Det är duktiga killar som tar hand om banan och med tanke på hur banan varit på sistone har jag svårt att se att inte den som vill kan tävla barfota, säger Anders Zackrisson.

Året har annars inte inletts som Anders hoppats på och i skrivande stund har stallet bara lyckats köra in 82 900 kronor på årets två första månader och får inte stallet upp ångan ordentligt ser det svårt ut att nå upp till fjolårets 1 679 950 kronor.
– Det har gått trögt i början av året och det känns som att vi haft något skit i stallet. Hästarna har inte fått ut den där sista procenten och då är det svårt att vinna. Men så är branschen, det går upp och ner och det är bara att jobba på. Jag är inte den som panikändrar någonting för att det gått motigt i två månader. Innan dess har jag ju haft två bra år, säger Anders.

Nu kommer V75 på besök för första gången i år, vilket borde vara ett ypperligt tillfälle för stallet att bättra på sina siffror, eller?
– Ja, det tycker jag. Jag har ingenting att klaga på inför och det känns allmänt som att hästarna verkar vara på gång igen så jag hoppas det kan lossna lite nu. Det är väl inte så att jag tror att någon av dem bara går ut och vinner, men med lite klaff kan det bli fina pengar för samtliga, säger Anders.

Om vi tar dem i tur och ordning, Diora Sound (V75-2)?
– Har aldrig varit bra när hon fått trava i dödens, vilket hon fick senast och det blev för tufft. Nu har hon fått ett chansartat läge, men med toktempo och lite tur med positionerna kan hon sluta långt framme. Hon håller ju alltid farten in i mål när det går i hårt jämnt tempo.

Kaxi Day (V75-4)?
– Har varit bra i tvåa raka starter på slutet och känns allt starkare och stabilare. Näst senast satt han fast med krafter kvar och senast blev det alldeles för tufft tempo framme i tät på en för dagen ganska tung bana. Jag tror att han är långt fram igen och han känns lite halvintressant. Barfota runt om blir det nu också.

I samma lopp har du även Jack Bowler (V75-4).
– Fick även han ett alldeles för tufft upplägg och det var inget att säga om att han tröttnade. Springspår på tillägg är alltid lite chansartat, men förhoppningsvis får han bra resa och kan smyga med in i det längsta. Även han kommer tävla barfota runt om och båda har tidigare varit som bäst när de tävlat med den balansen, så jag hoppas att det ska ge det där lilla extra nu också.

Jackie Bowler (V75-5) har fått ett fint utgångsläge.
– Ja, hon har fått ett riktigt bra läge och borde kunna öppna helt okej från start. Hittar vi ner till plankan och sedan får lucka till slut kan även hon tjäna fina pengar. Formen är fortsatt bra på henne och hon gör alltid sitt bästa. Barfota runt om även på henne.

Till sist så har du även två hästar i de inledande loppen innan V75. Något intressant att berätta där?
Lillaxel (lopp 2) galopperade i starten senast och var sedan blek. Vi har däremot inte hittat några fel på honom och vi rycker skorna nu för att se om det får honom att tända till. Han brukar också bli lite bättre med tätare starter. Alfas Hot Soup (lopp 3) hade varit ifrån länge inför senast och jag hoppas hon ska gå framåt med det loppet i kroppen. Det blir barfota runt om nu och hon får försöka hitta ner någonstans i främre träffen, sedan brukar hon pinna på rätt så bra. Det är precis som med V75-hästarna främst pengar som gäller denna gång, avslutar Anders Zackrisson.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.