Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Kör lugnt med segermaskinen

Foto: MARTIN LANGELS/ALN
Mantoqueen gör comeback efter skada. Foto: MARTIN LANGELS/ALN

Idag får vi se en intressant comeback på lunchen. Magnus Jakobssons Mantoqueen gör comeback efter långt uppehåll, men varnar för ett snällt upplägg.

Publicerad:

Ifjol vann Mantoqueen (V4-3) fem av sju starter, men var sämre i sista starten och efteråt hittades det förklaringar som har hållit henne borta från tävlingsbanan sedan september.

– Hon fick känning av ett gaffelband i loppet och fått tagit det lugnt. Det snabbaste hon har gått inför det här är ett 1.20-jobb, så det är inte så påställt, berättar Magnus Jakobsson.

Det femåriga stoet har dessutom fått ett dåligt läge med spår åtta bakom bilen och Magnus ligger lite lågt på förhand. Trots det har spelarna gjort henne till favorit i loppet.

– Jag har inte tänkt köra offensivt, utan det blir ett snällt upplägg. Det är en fin häst i grunden så jag skulle inte säga att hon är chanslös ändå.

Magnus har även med Walkyra Race (V4-2). Hon har gjort flera fina insatser i år, men jagar fortfarande sin första seger för säsongen.

– Det är ett skapligt läge. Hon är bäst när hon får smyga med och jag kör lite på chans. Det ska vara en platschans igen och vi kör med samma balans som senast, avslutar Magnus Jakobsson.

FAKTA

Årjäng

Årjängs Travbana
Box 4
672 21 Årjäng
Tel: 0573-71 15 45
Hemsida

Banan:
Längd: 1000 m
Bredd 2140: 19,0 m
Bredd 1640: 20,0 m
Upploppets längd: 205 m

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.