Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Kristian slår till med Rikshäst?

Foto: HANOLD/ALN
Rikshästen Conrads Wilhelm jagar i dag revansch för Kristian Lindberg. Foto: HANOLD/ALN

Första starten slutade med tidig galopp. I dag hoppas Kristian Lindberg på revansch bakom Rikstravet Dalsland/Värmlands Conrads Wilhelm inom V4-ramen på Årjängstravet.

Publicerad:

Conrads Wilhelm tränades tidigare av Kristan Lindbergs Bergsåkerskollega Svante Båth. I första starten för Kristian den 12 maj tog det roliga sluta redan i starten. Galoppen finns dock inte noterad i programraden.
– Svante hade varnat mig för hästens problem med voltstart och jag tog det lugnt första biten. När sedan springspåren kom utifrån blev det galopp ändå. Jag körde till 700 kvar och han blev sedan lite stum till slut. Jag var ändå nöjd med prestationen och tydligen gick han 1.15,5/2.000 meter efter galoppen.
Den här gången handlar det om spår sju bakom bilen och till synes lämpligt motstånd.
– Det viktigaste är att Conrads Wilhelm sköter sig och får börja starta på lite. Samtidigt är det en bra häst för klassen och jag tycker att han ska kunna segerstrida här.
Några ändringar?
– Nej, vi kör med skor, öppet huvudlag och fast huva igen.

FAKTA

Årjäng

Årjängs Travbana
Box 4
672 21 Årjäng
Tel: 0573-71 15 45
Hemsida

Banan:
Längd: 1000 m
Bredd 2140: 19,0 m
Bredd 1640: 20,0 m
Upploppets längd: 205 m

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.