Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Kvällens drag till amerikanska superdagen

Foto: ADAM STRÖM/STALLTZ.SE
Foto: ADAM STRÖM/STALLTZ.SE

Ikväll är det dags för den största travdagen i USA för året, Hambletonian Day på Meadowlands. ATG erbjuder både V5 och V4 till tävlingarna och här kommer det lite spelförslag till dessa spelformer. Första start är 18.00 ikväll, men V4 spelet börjar inte förrän i lopp 3 18.50 och det följs direkt av V5 som börjar 20.32.

Publicerad:

Kort om V4:
Kupongen ser favoritbetonad ut och det behöver inte vara fel att gå på en flerbong på fyra rader, 1x2x1x2, men jag försöker fälla favoriten i V4-3 och gör ett rakt system.

V4-1
4 Hannelore Hanover
har vunnit tio av elva lopp i år och ståtar med fyra raka segrar på imponerande vis. Ron Burkes häst har visat att hon är det klart bästa stoet i Nordamerika, kanske till och med den bästa hästen av allihopa, och från ett perfekt spår har hon en straffspark. Skulle hon försvinna av någon anledning känns det vidöppet där bakom. 7 Barn Doll kan vara loppets skräll. Hon har inte kunnat leva upp till fjolåret då hon vann tio av 13 starter. I år har det inte blivit någon seger på åtta starter, men ikväll kommer hon tävla på lasix för första gången. Det brukar kunna få hästar att tända till och det kan vara ett motbud vid gardering. 6 Jewels In Hock har gått bra när hon mött ston, men då har hon inte mött Hannelore Hanover. 9 Shake It Cerry har haft svårt att leva upp till unghästformen i år, men hon har varit positiv i de två senaste starterna på Yonkers.

Ranking V4-1: 4 Hannelore Hanover – 7 Barn Doll – 6 Jewels In Hock. Outs: 9 Shake It Cerry.

V4-2
Peter Haughton Memorial är som vanligt ett riktigt höjdarlopp. 4 Victor Gio It är en lillebror till Reijo Liljendahls Unica Gio som vann Breeders Course i Sverige under Hugo Åbergs Memorial-kvällen och ser ut att vara klasser bättre än storasyster. Även om han bara har två lopp i kroppen tycker jag att han ska vara favorit, även om han stöter på tuffa stallkamrater. Björn Goop har även visat att han kan anpassa sig till andra länders körstil och det ska inte vara några problem. 6 Rubio och 1 King On The Hill delade på segern i det andra försöket till det här loppet. Rubio är obesegrad efter fyra starter och känns som den bästa av dem två, även om det är jämnt på förhand. King On The Hill har varit kraftigt förbättrad med hobbles i de två senaste starterna och det är värt att notera. 2 What The Hill var favorit mot Victor Gio It i försöket, men fick se sig slagen med en halv längd. Nu väljer Tim Tetrick bort honom för King On The Hill och det känns inte hett. Jag tror att det räcker med två streck för att överleva loppet, men plockar med tre streck för att vara säker.

Ranking V4-2: 4 Victor Gio It – 6 Rubio – 1 King On The Hill. Outs: 2 What The Hill.

V4-3:
Merrie Annabelle, eller Jim Doherty som det heter numera, brukar vara ett extremt favoritbetonat lopp. De senaste sex åren har favoriterna vunnit och det ser ut att bli så i år också. Jimmy Takters 1 Ariana G är obesegrad efter tre starter och ska ha toppchans, men innerspåret kan ställa till det lite och ska det bli några pengar måste man försöka fälla henne. Stallkamraten 8 Thats All Moni förlorade överraskande försöket mot 5 Chezatter i försöket och de båda ska räknas igen. Ett skrällbud är 10 Sianna Hanover som är väldigt speedig, men måste ha tur från det här spåret att komma in i matchen fast skulle det bli körning mellan favoriterna kan det gynna henne. Även 9 Rosesareexplosive spurtade mycket bra i försöket och skulle gynnas av överpace.

Ranking V4-3: 1 Ariana G – 8 Thats All Moni – 5 Chezatter. Outs: 10 Sianna Hanover.

V4-4:
1 Flanagan Memory överraskade ifjol i det här loppet när han vann och chansen finns att han blir bortglömd av de svenska spelarna igen. Han kommer från två överlägsna segrar i Kanada och jag tycker han är värd mer respekt än han får och jag rankar honom före den troliga storfavoriten 5 Resolve. Åke Svanstedts Elitloppstvåa kommer från en sämre insats på Yonkers senast. Många bara viftar bort den som att han inte klarade 800 metersbanan, men jag är inte så säker och anar ett litet formtapp. Den långa resan till Sverige kan satt sig i benen även om han var bra i Cutlers direkt efter hemkomsten. 7 Jl Cruze tappade formen vid Elitloppet Playoff, men visar nu tecken på att komma tillbaka. Senast var han nära Hannelore Hanover och nu är han ett givet streck. 2 Crazy Wow har inte riktigt klarat av steget att gå upp till den äldre eliten efter varit vass som två- och treåring. Jag tycker ändå att han är värd ett streck.

Ranking V4-4: 1 Flanagan Memory – 5 Resolve – 7 Jl Cruze. Outs: 2 Crazy Wow.

V4-systemet:
V4-1: 4 Hannelore Hanover (7,6)
V4-2: 1,4,6 (2,3)
V4-3: 1,5,8,9,10 (3,2)
V4-4: 1,2,5,7 (6,10)
60 rader/120 kronor


Kort om V5:
Liksom V4 är V5 också väldigt favoritbetonat och här väljer jag att spela flerbong och hoppas på att favoriterna håller. Systemet kommer efter V5-analysen.

V5-1:
Passgångarlopp för treåringar. 4 Control The Moment kommer från seger i försök och final av Meadowlands Pace, som är ett av de största treåringsloppen för passgångare. Bra spår, form och vass kusk gör att det är svårt att gå emot honom. Speciellt när Jimmy Takters 11 Pure Country drog bakspår. Det är det bästa treåringa stoet och har vunnit 16 av 19 starter i karriären och skulle det lösa sig från bakspår kan hon utmana. 1 Check Six kommer från andraplats i Adios där han mötte topphästen Racing Hill. Ron Burke vet hur man sätter hästar i ordning. Vid större gardering kan 9 American Passport vara en skräll då han går på lasix för första gången. 8 Ideal Rocky gjorde det senast och var klart förbättrad då.

Ranking V5-1: 4 Control The Moment – 11 Pure Country – 1 Check Six. Outs: 9 American Passport.

V5-2:
Jimmy Takter har hållit 1 Bar Hopping som ett av sina stora Hambletonianhopp och nu är det upp till bevis. Jag är inte helt säker på hans storhet än och har mer feeling för 5 Brooklyn Hill. Det borde vara bra spetschans och därifrån ska han slås. Han har fortfarande inte vunnit i år, men mött Southwind Frank i nästan varje start. Senast var han sämre, men det var bara ett preparélopp inför det här. 9 Reigning Moni har varit ett roligt drag med spår invändigt om Brooklyn Hill, men härifrån får han svårt.

Ranking V5-2: 5 Brooklyn Hill – 1 Bar Hopping – 9 Reigning Moni. Outs: 6 Mavens Way.

V5-3:
5 Southwind Frank
ska givetvis vara stor favorit då han har varit helt överlägsen i kullen hittills, men jag chansar att gardera honom då jag verkligen gillar ett motbud. 4 Marion Marauder var inget extra ifjol, men verkligen utvecklats i år. Han har vunnit fyra av fem lopp i år och under den kraftiga utveckling han befinner sig i är han värd att passas. Det är långt ner till resten bakom dessa två, men 3 Sutton har en del kunnande och det ska bli roligt att se vad Björn Goop kan göra bakom Courants 7 Dominion Beach.

Ranking V5-3: 5 Southwind Frank – 4 Marion Marauder – 3 Sutton. Outs: 7 Dominion Beach.

V5-4:
Här kan omgångens stora fynd komma. De svenska spelarna lär överspela 2 Pinkman och 9 Centurion Atm på att den förstnämnde har visat upp sig i Sverige och den andra körs av Åke Svanstedt. Jag tror inte någon av dem har en chans mot 3 Muscial Rhythm. Han fick tuff press senast i Hambletonian Maturity och gav sig, men det fanns även förklaringar. Han tvingades tävla utan lasix då och var dessutom sjuk när han kom hem. Nu är han nog redo för att tävla på topp igen och jag tror att han leder runt om. Centurion Atm svarade också för en sämre insats i samma lopp då han också tävlade utan lasix. Nu är han tillbaka på det också och han lär göra en mycket bättre insats igen. Pinkman har inte varit på topp efter resan i Sverige och det är svårt att veta var han är i form för dagen.

Ranking V5-4: 3 Musical Rhythm – 9 Centurion Atm – 2 Pinkman. Outs: 6 Wings Of Royalty.

V5-5:
I US Pacing Championship får vi återigen se trekejsarslaget mellan tre fantastiska passgångare. Jag älskar 6 Wiggle It Jiggleit, men måste gå emot honom i tipsen. Senaste två gångerna han har mött 3 Always B Miki har han varit chanslös att rå på honom och då den sistnämnde vann spårlottningen igen så blir det svårt att rå på honom. Det ska bli spännande att se om de kan pressa varandra till ett nytt världsrekord. 4 Freaky Feet Pete hade antagligen varit en superstjärna vilket annat år, men nu har han två till fantastiska hästar emot sig, men är inte långt efter dem och ingen blir överraskad om han skulle gå och vinna.

Ranking V5-5: 3 Always B Miki – Wiggle It Jiggleit – 4 Freaky Feet Pete. Outs: 2 Shamballa.

V5-system:
V5-1: 1,4,11 (9,8)
V5-2: 1,5 (9,6)
V5-3: 4,5 (3,7)
V5-4: 3 Musical Rhythm (2,9)
V5-5: 3 Always B Miki (6,4)
12 rader x 20 = 240 kronor

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.