Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Läge att bjuda igen

Foto: MARIA HOLMÉN/TRAVRONDEN
Foto: MARIA HOLMÉN/TRAVRONDEN

Medvetet tuffa upplägg mest hela året. Ikväll är det dags för Ken Ecce att vara snäll och bjuda igen. 
– Jag hoppas och tror att Amazing Dynamite avslutar säsongen på bästa sätt, säger Charlottenlundtränaren. 

Publicerad:

Fyra uppsittningar har Ken Ecce framför sig under kvällen och vi börjar med bästa segerchansen på förhand, egentränade Amazing Dynamite i V86-5. 
– Hästen känns fortsatt bra och håller sin fina form. Vi har medvetet kört ganska tufft med honom för att härda honom och det är väl därför som han inte har så många segrar. Ikväll tycker jag att uppgiften ser bra ut och min plan är att köra honom i ryggar som omväxling och med rätt lopp kan han spurta förbi samtliga, säger Ecce. 
Femårige Amazing Dynamite har tidigare haft problem med den svenska voltstarten.
– Men det var från springspår och det berodde till störst del på mig. Över den här distansen och med tanke på att det är rätt få på volten tror jag att det ska gå bra. Jag planerar inte att göra några ändringar och om man tar med fler än en hästar på kupongen ska man strecka min, säger han. 
I V86-3 är dansken hårt betrodd bakom Hans Henning Kristoffersens Zorn Brick.
– Startsnabb och lättplacerad häst i fin form. Han är nog allra bäst i ryggar, men har vunnit många lopp från spets just tack vare hans snabbhet bakom vingen. Jag får se lite hur taktiken blir ikväll, men oavsett ska han räknas. Hästen tävlar med norskt huvudlag sedan några starter tillbaka och den gav rätt effekt senast när jag drog ner skygglapparna, säger han. 
Utanför V86-ramen har han två styrningar till, men där låter det inte lika positivt. 
Staro Let's Dance (lopp 5) har fint läge, men saknar den där riktiga toppformen. Hon får vara nöjd med pengar den här gången. Enjoy's Rapide S. (lopp 1) känner jag inte till så väl, men sett till startraden ska det mycket till om det är honom jag vinner mig under kvällen, säger Ken Ecce.

FAKTA

Jägersro

Jägersro Trav & Galopp
Box 9506
200 39 Malmö
Tel: 040-671 82 00
Hemsida

Banan:
Längd: 1000 m
Bredd 2140: 23,0 m
Bredd 1640: 23,0 m
Upploppets längd: 190 m
Vinklad vinge

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.