Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Läge för att bryta trenden?

Foto: GUNILLA KÖNIG/STALLTZ.SE
Juhani Partanen och Wollafur. Foto: GUNILLA KÖNIG/STALLTZ.SE

I ett ganska öppet klass II-lopp kan det vara Juhani Partanens tur att bryta en lååång förbannelse.

Publicerad:

Sedan mars 1993 har Örebrotränaren kört 187 V75-lopp. Elva andrapris och tre segrar har det blivit som bäst. Senaste ettan tog han med egentränade Isa Håleryd i mars 1998 och idag kan det vara läge – i mer än en bemärkelse – att spräcka den snart 18 år långa och förhatliga segernollan.
Wollafur (V75-1) inledde lovande som treåring, men det har strulat och först i vinter som femåring har det börjat klaffa för honom igen. Han har kanske inte alltid mött stentufft motstånd, men mött några bra på sistone och gjort det starkt. Hästen har bara tränats lugnt i veckan och allting verkar som det ska, säger Juhani Partanen.
Sjättespår och 2.640 meter känns nästan helt perfekt för hästen.  
– Hästen galopperade i första sväng på Axevalla i november, men är normalt stabil och ska nog gå att köra lite på honom från start. Han kan öppna ganska piggt och skulle både jag och hästen få till en "plankträff" kan det bli spets och det hade faktiskt varit intressant att köra där. Hästen var sexa i V75 på Romme i början av januari, men då var det sämre distans samtidigt som hästen fick gå först i tredjespår och blev dessutom utsvarad i tredjespår genom sista sväng. Med lite flyt är det inte otänkbart att vi är med därframme i segerstriden. 
Balans och bana?
– Han tävlade bara med broddar bak senast och jag hoppas kunna köra så igen. Underlaget spelar ingen större roll, hästen går på det mesta, säger Partanen.

FAKTA

Bollnästravet

Bollnästravet
Box 1096
821 12 Bollnäs
Tel: 0278-272 40
Hemsida

Banan:
Längd: 1000 m
Bredd 2140: 20,9 m
Bredd 1640: 20,8 m
Upploppets längd: 207 m
Vinklad vinge

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.