Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Lennartsson med en outsider

Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN
Per Lennartsson låter förhoppningsfull inför kvällens start med Neutron Broline i V86-3. Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN

Per Lennartsson har en häst inom V86-spelet. Och han låter ganska påställd med sin häst som inte är speciellt hårt betrodd.

Publicerad:

Det är i den tredje V86-avdelningen som Per Lennartsson har ut Neutron Broline. Ken Warkentin-sonen inledde karriären lovande som tvååring, men sedan har skadeproblem stoppat upp utvecklingen.
– Han har haft tre frakturer under sin karriär. Bland annat en i ett hovben och sedan är han även skruvad i ett framben efter starten i Kalmar förra året. Efter det har han fått åtta månader med lugn och ro, men nu har vi börjat tävla igång lite försiktigt igen, säger Per Lennartsson.

Neutron Broline har hunnit bli fem år och gjort tre starter efter långt uppehåll. Senast slutade det med seger på Mantorp. Den gången fick Magnus Jakobsson chansen då han skickade Neutron Broline till ledning från åttondespår och sedan vann lätt.
– Han var jäkligt fin senast och jag har känt på honom att han blivit bättre för varje start. Det här är en bra häst för framtiden. Senast öppnade han ju som en katapult från spår åtta och såg verkligen kraftfull ut.

Även ikväll väntar åttondespår bakom bilen.
– Som han såg ut senast måste vi blåsa på lite från start, för han trivs bäst när han är med där framme. Senast öppnade han ändå 1.10 första 500 och då körde Magnus bara på honom första 200 meterna. Jag tror faktiskt att det finns lillchans på att komma till ledningen även ikväll.

Neutron Broline är i nuläget inte speciellt hårt betrodd av spelarna, men Per Lennartsson låter betydligt mer uppåt.
– Senast var första gången sedan debuten som han verkligen fick visa vad han kan. Om väder och vind är med oss ikväll tror jag han kan sänka en sekund till och därmed gå en hög 1.13-tid. Det blir öppet huvudlag och barfota bak som senast, hälsar Per Lennartsson.

FAKTA

Solvalla

Solvalla Travbana
Box 20501
161 02 Bromma
Tel: 08-635 90 00
Hemsida

Banan:
Längd: 1000 m
Bredd 2140: 20,7 m
Bredd 1640: 21,7 m
Upploppets längd: 196 m

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.