Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Lindberg har tre chanser

Foto: URBAN KIHLMAN/ALN
Conrads Wilhelm kan vinna från spets. Foto: URBAN KIHLMAN/ALN

Kristian Lindberg kommer till Rommes V64-tävlingar med tre egentränade hästar - alla ska räknas med segerchans!

Publicerad:

Kristian inleder med Conrads Wilhelm i V64-5; en häst som haft en riktigt bra inledning på året. Han gynnas av att en av de värsta motståndarna, innerspårets Dennis de Castella, blivit struken.
– Tidigare var hästen som en traktor ut, men han har bättrat sig och kan ibland öppna rätt skapligt. Senast inledde han ganska bra och om hästen gör det samma i dag är det nog läge att söka sig framåt för att försöka överta ledningen. Det är i alla fall plan A.

Några ändringar på gång?
– Det blir skor den här gången, men det ska inte behöva betyda något eftersom det handlar om lätta aluminium. Sedan skiftar jag också till vanlig vagn, vilket ska vara en fördel. Senast hade jag behövt just detta i kurvorna för att stötta honom bättre.

I V64-avslutningen har Kristian både Kim Klipp och Edindy (Ulf Ohlsson). Han tror mest på Kim Klipp, men tycker ändå att båda hästarna ska räknas med segerchans.
– Kim Klipp är ganska högkapabel, men har samtidigt lätt för att hetsa upp sig. Värsta motståndet är nog hon själv och jag räknar med att vara i segerstriden felfri.

Hur stor är galopprisken?
– Hon klarade andraspåret senast, men jag tror ändå att det är 50 procents galopprisk.

Edindy då?
– Hon hade stått över lite inför senaste starten och var dessutom ute på en väldigt tung bana. Nu har jag kört 1.22/2.140 meter med henne inför den här starten och hästen känns pigg och fin. Hon är dessutom lite mera förnuftig än Kim Klipp och bör dyka upp i segerstriden med lite flyt.

Några ändringar?
– Hon ska lättas lite; från järn till aluminiumskor.

FAKTA

Romme

DalaTravet Romme
Sveden 20
781 94 Borlänge
Tel: 0243-23 95 00
Hemsida

Banan:
Längd: 1000 m
Bredd 2140: 21,0 m
Bredd 1640: 21,0 m
Upploppets längd: 205 m
Vinklad vinge

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.