Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Linderoth provar urryckare

Foto: HANOLD/ALN
Per Linderoth har segerchanser inom V64-spelet på Dannero Foto: HANOLD/ALN

Per Linderoth har fyra egentränade hästar inom V64-spelet på Dannero och han låter mest uppåt på Maya Gold i avslutningen.

Publicerad:

Per inleder med nyförvärvet Lillen Sisu (V86-1), som fått innerspår bakom bilen.
– Det här är en fantastisk trevlig individ som ska blir kul att få prova. Det blir barfota runt om på direkten, men jag är nöjd om vi kan vara trea bakom Ed You och Narold Vox.
Bartender In (V64-5) imponerade senast vid segern på Solvalla. Nu låter dock Per Linderoth om inte uppgiven så i alla fall lite negativ. Det beror inte på hästen, utan utgångsläget.
– Bakspår bakom bilen för Bartender In innebär dubbelt handikapp. Med framspår går det bra att sätta upp honom bakom vingen, men med hästar framför i starten brukar han varva upp sig väldigt mycket. Därför vill jag ligga lågt den här gången och jag tror det blir svårt att slå Re Doc. Det blir samma utrustning som senast.
I V64-avslutningen har Per två hästar med och han kör själv Maya Gold.
– Jag tycker att Maya fått dålig utdelning på sin kapacitet så här långt, men farten finns där i kroppen. Hon galopperade senast, men det berodde inte på barfotakörningen. Vi kör utan skor igen och dessutom blir det urryckare för första gången. Jag hoppas att hon kan vara med där framme.
Hur kan hästen öppna?
– Inte speciellt snabbt; jag tror exempelvis inte att vi kan hålla ut Magic Number. Min målsättning är i första hand att komma ner i andraspår.
I samma lopp startar Jeppas Olivia från niondespår.
– Hon har utvecklats mycket och hästen har hela tiden överraskat på mig. Hon är den pålitliga sorten som inte på något sätt nått sin topp. Hon ska också kunna vara med någonstans där framme.
Balans?
– Det blir barfota bak igen.
I elfte loppet startar Per Running Girl från 40 meters tillägg.
– Hon har varit klen, men nu blir det lite ändringar till den här starten. Hon ska tävla barfota runt om för förta gången och dessutom blir det även byte till halvstängt huvudlag.

FAKTA

Dannero

Arena Dannero
Nyhammar 120
870 52 Nyland
Tel: 0612-505 00
Hemsida

Banan:
Längd: 1000 m
Bredd 2140: 20,0 m
Bredd 1640: 21,0 m
Upploppets längd: 200 m

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.