Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Livacious mot ny seger

Foto: MARTIN LANGELS/ALN
Livacious Lindy vid sin senaste seger i Eskilstuna. Foto: MARTIN LANGELS/ALN

Hemmatränaren Per K Eriksson har firat fina framgångar med Royal Fighter under året. Ikväll har han ut Livacious Lindy på Mantorp. Frågan är om det kan bli nya framgångar?

Publicerad:

Efter att ha presterat lite ojämnt under vårkanten i V75-sammanhang har de tre senaste starterna varit klart fall framåt för Livacious Lindy. Senast blev det spetsseger i Eskilstuna, via ett slutvarv efter 1.13,6.
– Jag tycker hon har riktigt bra form. Hon behövde loppet på Mantorp näst senast och hästen är i bra ordning nu, säger Per K Eriksson.

Ikväll vankas fjärdespår bakom bilen och taktiken låter klar.
– Det är snabba hästar innanför och vad jag har hört så är Trixarn väldigt kvick. Jag vet inte riktigt vad som händer när bilen släpper fältet, men Livacious Lindy är i alla fall jättesnabb och Jennifer lär köra offensivt.

Livacious Lindy ser ut att bli klar favorit, är det motiverat?
– Ja det tycker jag nog, de som såg henne i Eskilstuna kunde nog se att hon hade fin spänst i benen och med det loppet ska hon vara ännu bättre nu.

Kvällens lopp är ett försökslopp där de fem främsta tar sig vidare till en final senare under kvällen.
– Visst tycker jag hon ska ta sig till finalen och även ha ganska bra chans i sitt försök. Skulle hon ta sig till final på ett starkt sätt tror jag inte vi gör några ändringar, däremot kanske man måste ändra något om hon ”snubblar” in till finalen, hälsar Per K Eriksson.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.