Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Lövgren med flera chanser

Foto: LARS JAKOBSSON/KANAL75
Joakim Lövgren kan få en fin fredagskväll i Kalmar. Foto: LARS JAKOBSSON/KANAL75

Joakim Lövgren har tre hästar till start i Kalmar på V64-spelet. Vill det sig väl kan han få med sig flera segrar hem.

Publicerad:

Staro Jersey Side är först ut i Joakim Lövgrens trio i Kalmar. Treåringen har gjort fyra starter, varav en har slutat med seger. Senast fick Varenne-sonen nöja sig med andraplatsen efter stark avslutning.
– Han har gått förvånansvärt jämnt och bra med tanke på hur han är som häst. Det är mycket Varenne i honom, det brinner och han har lite bråttom. Voltstart är till exmpel inte att tänka på. Annars är det en fin löpare som är långbent och tar stora kliv, en intressant häst att jobba med, säger Joakim Lövgren.

Staro Jersey Side har blivit nedstruken till femtespår i V64-3.
– Det är bra, spår sex var på gränsen som han hade från början. Hästen skyfflar på bra från start. Det handlar mer om att inte släppa av än att få fart på honom då han kan vara lite överenergisk. Det handlar om att försöka få krafterna att räcka över två varv. Han behöver mer rutin och är en lite orolig själ. Därför vill jag inte gå i god för något, men som när hästen vann var han självklar. Då var det pang till ledning och inga konstigheter.

Blir det några ändringar till ikväll?
– Vi lättar lite i balansen så får vi se om han har nytta utav det. Han har haft lite väl mycket träningsbalans i loppen, samtidigt som han behövt lite stöd.

I V64-4 gör Rekatochklart mycket intressant comeback. Femåringen har inte tävlat sedan juli 2013. I sin näst senaste start höll han starkt utvändigt om en viss D'One som tvåa.
– Då var han oerhört bra, gedigen och visade löphuvud. Det är det som gjort att vi har valt att vänta ut honom gång på gång när han varit skadad. Det är klart att han inte är lika bra nu som han var innan uppehållet, inte ännu…

Rekatochklart var tänkt att starta för ett par veckor sedan, men fick då strykas på grund av feber.
– Jag trodde nog att jag hade jobbat upp hygglig form på honom för 14 dagar sedan. Sedan är det svårt att bedöma hur mycket en febersläng tar på formen. Han är svårbedömd för mig och att veta vad som krävs ikväll. Lite mer optimistisk var jag för ett par veckor sedan jämfört med ikväll.

Hur ser du på kvällens comeback?
– Det är en liten chansning att starta honom. Skulle han trampa vatten i sista sväng viker jag bak pisken. Han behöver komam igång efter två års frånvaro och ska garderas på alla bongar.

Sist, men inte minst, har Joakim Lövgren Springover till start i V64-5. Fyraåringen har gjort två lopp för Lövgren.
– Jag gillar hästen. Det gjorde jag även i comebacken. Då blev det svårt lopp med värste motståndaren som punktmarkerade i dödens samtidigt som jag satt sist utvändigt. Senast fick Springover ett bättre lopp och då gick det också bättre då han var klart godkänd som tvåa. Han borde ha rullat upp formen ännu mer till ikväll.

Innerspår bakom bilen är vad som gäller för Springover.
– Jag tror inte det är någon fördel med innerspår, jag hade hellre valt tre eller fyra. Samtidigt kan vi få loppet, så det kan bli bra ändå.

Vad tror du om hans möjligheter?
– Det är flera fina hästar med i loppet. Det är väl fyra som höjer sig där Shogun D.K. får gälla som favorit, han var förvånansvärt bra senast över 2.640 meter. Men visst är min en av hästarna som ska räknas, hälsar Joakim Lövgren.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.