Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Lugauer räds innerspår

Foto: HANOLD/ALN
Conrad Lugauer har flera hästar till start idag när Jägersro arrangerar V75. Foto: HANOLD/ALN

Hemmatränaren Conrad Lugauer har väl förspänt när Jägersro kör V75-tävlingarna idag. En stor favorit har han bland V75-deltagarna, men det finns vissa orosmoment med i bilden.

Publicerad:

Vi går rakt på sak med en av omgångens största favoriter på V75 idag, Victorious Star som startar i V75-2 från innerspår över medeldistans.

Är det motiverat att han blir så stor favorit som det ser ut?
– Jag ska göra det ganska lätt, nej det är inte motiverat. Därför att hästen galopperade förra gången, jag tror inte att han gör det igen, men man kan inte bortse från förra galoppen. Sedan finns det en risk att han blir över från innerspår. Jag har bästa hästen i fältet och han är min bästa chans under dagen, men det kan bli strul, säger Conrad Lugauer som meddelar att det inte blir några ändringar.

I V75-3 startar Breidabliks G.T. där femåringen inleder från femtespår i volten över tre kilometer.
– Jag kommer plocka bort springremmen och länga käken lite så han lättare kan klara spåret. Dessutom kör jag med norskt huvudlag istället för halvstängt för att holla honom lugnare. Kommer han runt är hästen rätt kvick iväg och framför allt stark. Felfri finns chansen för seger.

Calvin Borel stöter på tufft motstånd i V75-7, tillika gulddivisionen. Tredjespår över 2.640 meter är ändå bra förutsättningar.
– Jag är supernöjd med läget. Jag vet att han möter ett par tuffa hästar, men samtidigt tror jag att det finns en viss vinstmöjlighet även med honom. Det gäller att det inte blir trafikproblem under vägen, för han kommer inte vara inblandad i någon speedkörning. Sedan är hästen stark och jag tror att han gör bra ifrån sig. Vi siktar på barfota runt om igen.

Redan innan V75 tar vid kan Lugauer ha en vinnare på Jägersro. Detta i V4-4 då han startar Vergilius Boko.
– Han har gått felfritt två gånger i rad, vilket är positivt. Senast var han tvåa efter att ha gått i dödens hela vägen. Idag är det V75-klass på motståndet, men jag tror han är redo för det. Eventuellt plockar jag bort bomullen under huvan den här gången och han ses som outsider, hälsar Conrad Lugauer.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.