Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Marika har spännande sto

Foto: LEIF NORBERG/ALN
Marika Eriksson kör holländska nyförvärvet Express Rapida inom V65 på Jägersro. Foto: LEIF NORBERG/ALN

Marika Eriksson kör själv en intressant häst inom V65-spelet på Jägersro och uttalar sig även om de tre övriga Joakim Lövgren-tränade hästarna som startar i dag.

Publicerad:

Marika sätter sig upp bakom holländska nyförvärvet Express Rapida i ett amatör- och ungdomslopp (V65-3). Precis som de flesta andra tycker hon att hästen är svårbedömd i första starten, men samtidigt verkar hon gilla det fyraåriga stoet.
– Jag tror att hon är rätt bra och borde kunna dyka upp där framme eftersom loppet inte verkar allt för tufft på förhand. Vi kommer att inleda med skor runt om och bilen är hon van vid sedan tidigare. Så jag tror inte vi testar den något före.
Har Express Rapida gått något tuffare banjobb?
– Hon var med i ett provlopp för ett par veckor sedan och gick då i 1.16-tempo. Hästen såg fin ut då  och har sett fortsatt bra ut inför den här starten. Det blir spännande att få testa henne i lopp nu.
I samma lopp startar även Lövgren-tränade Carbon Launcher från spår åtta för Simone Cacciatore.
– Hästen var trög och inte till sin fördel näst senast då Simone körde henne. Däremot vann Carbon Launcher på bra sätt senast och var överraskande bra. Det är en humörbetonad individ och svårt att säga hur det kommer att gå. Det lär i alla fall bli barfota runt om igen.
Largo Launcher (V65-5) har inte alls fått till det hittills i år.
– Hästen har haft mycket skadeproblem och inte varit enkel att få igång igen. Jag tycker ändå att han börjar att komma tillbaka, men det går knappast att tro på någon seger redan nu. Vi kör nog barfota fram igen.
Stall Lövgren avslutar med ganska hårt betrodde Itsibitzy i V65-6.
– Hon var bland annat riktigt bra vid seger under tyska Derbyhelgen förra året, men har galopperat en hel del i år. Nu skötte sig hästen senast och vi får hoppas att hon fortsätter med trav. Då är det inte omöjligt att det kan gå vägen här. Det blir förmodligen barfota fram igen.

FAKTA

Jägersro

Jägersro Trav & Galopp
Box 9506
200 39 Malmö
Tel: 040-671 82 00
Hemsida

Banan:
Längd: 1000 m
Bredd 2140: 23,0 m
Bredd 1640: 23,0 m
Upploppets längd: 190 m
Vinklad vinge

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.