Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Martinsson tar en dubbel?

Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN
Eric Martinsson kan få en fin lunch på hemmabanan. Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN

Hemmatränaren Eric Martinsson har tre hästar till start inom V4-ramen på Axevalla och tror på ganska bra chans med två av dessa.

Publicerad:

Eric inleder med Beatinathedevil F. (V4-1), som gör årsdebut. Hästen vann sex lopp i fjol och var bland annat trea i försökslopp till Derbystoet på en 1.13-tid.
– Allt verkar bra i träningen och hon har inte behövt några rundbanejobb, utan bara gått intervaller. Jag tycker att det här ser ut som ett lämpligt lopp för hennes del och felfri ska hon ha vettig chans.

Det är just starten som är orosmolnet eftersom det handlar om volt.
– Hon har bara gjort en start i volt för oss och då blev det galopp. Vi har medvetet undvikit den startformen därefter, men nu var det läge att prova igen då det är hemmaplan och ganska få hästar med. Hon kanske även har mognat en del själv.

Springspår är i alla fall Eric nöjd med.
– Beatinathedevil F. kommer även att tävla barfota runt om den här gången.

I V4-avslutningen har Martinsson med två hästar, där han tror klart mest på Divine Cash. Det är bara fyra hästar på start och Eric har fått innerspår.
– Hon spetsade från samma spår näst senast och det här är en stark häst med fin stam. Hon har svarat för två fina prestationer i rad och från spets borde hästen kunna en 1.16-tid. Jag ser henne som min bästa segerchans och vi ändrar inget.

I samma lopp startar även Amazing Dream, som har en mer tråkig resultatrad.
– Det har strulat väldigt mycket; så egentligen är hästen inte så dålig. Senast testade vi barfota runt om, vilket hon aldrig kommer att tävla med mer. Nu blir det barfota bak istället.

Taktik?
– Jag vill i första hand att hon ska få en snäll resa; det är viktigast. Då är det inte omöjligt att hästen kan dyka upp bland de fem främsta. Divine Cash är dock den bättre av mina två, avslutar Eric.

FAKTA

Axevalla

Axevalla Travbana
532 92 Axvall
0511-263 00
Hemsida

Banan:
Längd: 1000 m
Bredd 2140: 20,8 m
Bredd 1640: 22,2 m
Upploppets längd: 227 m

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.