Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Motbud till favoriter

Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN
Tro Lo Lo med Oskar J Andersson och tränaren Emelie Persson. Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN

Oskar J Andersson har en spännande kväll att se fram emot på Solvalla. Vi har stämt av läget med Rommelärlingen som lämnade bra information.

Publicerad:

Med 28 segrar hittills i år ser Oskar J Andersson ut att gå mot ännu ett rekordår. På Solvalla ikväll kör han tre hästar, varav en från sin arbetsgivare Jörgen Westholms stall. I första V86-avdelningen är lärlingen i hetluften direkt med fyraåriga Feeka S.E., som tillhör de mest betrodda.

- Feeka S.E. var väldigt fin senast när hon vann trots tung resa. Hon gynnandes av den fasta och fina underlaget och det hoppas jag att det bli ikväll också. Hästen utvecklas för varje lopp och vi tror att hon ska duga en bit till upp i klasserna, säger Andersson.
 
Spåret är lite lurigt ikväll, hur tänker du taktiskt?
- Hon visade på Axevalla att hon kan kliva iväg ganska bra, jag laddade inte speciellt med henne den gången. Det finns säkert mer att ta av. Jag kommer inte att tokladda ikväll heller, utan hon får trampa iväg själv så får vi se var vi hamnar.

Är det aktuellt med några ändringar?
- Ja, hon kommer att tävla med skor runt om, det är svårt att säga hur stort minus det är. Däremot kommer hon, likt näst senast, att tävla med jänkarvagn. Jag vet att favoriten är bra, men jag tycker att vi ska räknas med segerchans.

Tro Lo Lo (V86-7) kommer från en fin insats under Elitloppshelgen då hon tävlade utan skor för första gången. Ikväll startar hon från bakspår mot bra hästar.
- Tro Lo Lo gjorde det riktigt bra senast och jag gillar henne verkligen. Det är en liten häst som alltid gör sitt bästa. Jag vet att de är nöjda med henne i träningen och förväntar sig en bra insats igen. Ikväll måste hon tävla med skor, vilket känns som ett litet minus även om gjort många bra lopp med skor också. Känslan är att det blir svårt att slå Princess Face och Galactica.

Jörgen Westholm har Ninepoints Googoo till start i den sista V86-avdelningen och där Oskar kör Swimming Pool för första gången. Av förklarliga skäl har han bäst koll på den förstnämnde.

- Ninepoints Googoo är en fin häst som kommer bli riktigt bra vad det lider. Det kan bli svårt att rå på Trabant ikväll, men jag tror inte att det skiljer så mycket i kunnande mellan dem. Han känns fin i träningen och ikväll kommer det sannolikt bli jänkarvagn för första gången. Framskorna får sitta på även om vi kommer att köra honom lite lättare än vad vi gjort på sistone, hälsar Oskar J Andersson.

FAKTA

Solvalla

Solvalla Travbana
Box 20501
161 02 Bromma
Tel: 08-635 90 00
Hemsida

Banan:
Längd: 1000 m
Bredd 2140: 20,7 m
Bredd 1640: 21,7 m
Upploppets längd: 196 m

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.