Sveriges ledande travtidning
ANNONS

”Någon klar vinnare är det inte”

Foto: MIA TÖRNBERG
Malin Löfgren tillsammans med sin stjärna Sanity. Foto: MIA TÖRNBERG

Malin Löfgren har hela stallet ut till start idag när Oviken kör lunchtävlingar. Sanity och Boreas Petes, som båda ser ut att stå inför passande uppgifter.

Publicerad:

Mest intresse ligger det givetvis kring den forne Elitloppsdeltagaren Sanity, som har gjort tre starter i år, men ännu inte vunnit. Senast blev det ”bara” en andraplats på Leangen efter kortare uppehåll.
– Visst kan man skylla på flera saker då. Att det var för långt mellan starterna, att han hade varit behandlad och tungt tränad. Sedan var banan absolut inte till hans fördel. Det hade varit hundtävlingar där innan så banan var väldigt uppriven och riktigt lös, och så värmebölja på det, vilket Sanity hatar. Samtidigt tycker jag ändå att han borde ha hållit undan för att få fullt godkänt, även om hästen tog ut sig allt han kunde och visade att han verkligen vill tävla. Tiden på den banan går inte att jämföra med 1.13,7 på Solvalla om man säger så, då Leangen i grunden är ganska långsam bana, säger Malin Löfgren.

Hur har Sanity tagit senaste loppet?
– Första veckan märktes det att loppet hade slitit enormt på honom, han var väldigt stel och muskelöm och det tog tid för honom att bli mjuk igen genom mycket massage. Nu känns allt bra igen.

Idag vankas alltså lunchtrav, där Sanity startar i V4-2 från bricka fem bakom bilen.
– Det är några hyggliga hästar med, men det är klart jag hoppas att han kommer till ledningen, det är grundtaktiken. På en 800-metersbana är det ännu mer värt med att nå ledningen och jag hoppas att konkurrenterna har respekt för honom.

Han blir stor favorit, är det motiverat?
– Hade det varit för ett år sedan hade jag trott på superchans, men så känns det inte nu. Vi får ta ett lopp i taget och se om han kan hitta någon form, så någon klar vinnare är det inte. Tidigare räckte det med ett lopp i kroppen innnan toppformen satt där, nu tar det några fler lopp när han är nio år. Idag ska vi i alla fall rycka samtliga skor, vilket är fördel då han gick med skor runt om senast.

Vidare har Malin Löfgren ut Boreas Petes till start i V5-5. Treåringen ståtar med två raka segrar på just Oviken och kan därmed bli hundraprocentig då banan kör sin tredje och avslutande tävlingsdag för året.
– Jag tänkte vi skullea göra hattrick på Ovalla idag, haha. Han har gjort det bra vid segrarna. Första starten var han lite seg, men då hade hästen inte startat på länge. Till förra starten var Boreas Petes riktigt förbättrad. Jag hade sagt till Ove A Lindqvist att ge honom snällt lopp, nu körde Ove så extremt snällt att jag trodde hästen var slut. Då sade Ove bara att han inte ville vinna med 20 meter, så det fanns ganska mycket sparat.

Idag väntar femtespår på tillägg över medeldistans.
– Det får inte krångla för mycket, även om det bara är två hästar kvar på startfållan. Senast öppnade han ändå ganska bra och han tål att göra lite själv och har blivit tvärspeedig också. Jag tror att han ska kunna göra riktigt bra ifrån sig och vi ändrar inget, hälsar Malin Löfgren.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.