Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ny segerdefilering av Oskar?

Foto: ALN
Oskar J Andersson hoppas få segerdefilera under Rättviks lunchtävlingar. Foto: ALN

Oskar J Andersson fick segerdefilera i Eskilstuna under måndagskvällen. Blir det nya framgångar när Rättvik arrangerar lunchtrav?

Publicerad:

Fyra styrningar har Oskar J Andersson när Rättvik har V4- och V5-tävlingar under tisdagslunchen. I V4-inledningen sitter han upp bakom Offshore Star, som inleder från bricka två bakom bilen.
– Jag siktar på spets och normalt tycker jag att vi borde ta oss förbi Cut Him Some Slack. Offshore Star var helt under isen i Eskilstuna näst senast, men gjorde ett jättebra lopp på Romme senast. Det skulle vara väldigt intressant att köra honom i ledningen och jag har en av de bättre hästarna i fältet, säger Oskar J Andersson.

I V4-2 kör Oskar stallets Duffman från sjättespår bakom bilen.
– Senast kom vi aldrig riktigt in i loppet. Jag körde snällt med honom och i sista sväng galopperade hästen i ren iver. Han är inte vidare snabb från start och det är risk för lite strul på vägen. Löser det sig bara ska han räknas.

Om Offshore Star och Duffman ser ut att bli betrodda, är det tvärtom med Attraction i V4-4.
– Han ska inte gå i ledningen, det visste jag redan om innan senaste starten, men då hade jag inte så mycket till val. Nu är vi utlämnade till turen; att det blir högt tempo och att det inte blir för många framför oss. Med bra ryggar till slutskedet av loppet, då är han absolut skrällbar.

Sist, men inte minst, dyker Star Smasher upp i tisdagens sista lopp i Rättvik, tillika V5-5.
– Han fungerar inte hundraprocentigt i travet och då är det svårt att sticka ut hakan. Kapacitet att springa har hästen och normalt ska han sluta bland de tre främsta, men tills han sköter sig måste jag ligga lite lågt.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.