Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ny taktik bakom Triton

Foto: HANOLD/ALN
Jeppe Juel kan mycket väl få segerdefilera under kvällen. Foto: HANOLD/ALN

Tre hästar. Tre segerchanser. 
Jeppe Juel berättar varför. 

Publicerad:

Ålborgtränaren och kusken har fina utgångslägen ikväll på Åby och han låter faktiskt uppåt på samtliga tre uppsittningar.
– Med klaff har samtliga segerchans, säger han.
Vi börjar i ”ramen” (lopp 3) med Thor Gammelsbaek, tränad av Ålborgamatören Niels Christian Pedersen.
– En rejäl häst med fin inställning. Aktionen stämmer inte alltid för honom, men han är snabb ut och skulle komma till ledningen kör jag gärna där. Han kan vinna loppet, säger Jeppe Juel.
Peter Jensen tränar Miss Alwina (V64-5).
– Senast fick vi lite för bra start och hon fick göra grovjobbet. Cash Converter, hästen som vann loppet, är bra och Miss Alwina höll starkt. Det finns fin fart i min häst och även om hon inte är så snabb bakom bilen lär hon kunna hamna ganska vettigt till. Hästen har utvecklats en del hos Peter och duger i Sverige också. Utan strul ska hon streckas tidigt, säger han. 
Jeppe har chans att ta hem båda Dagens Dubbel-loppen. I V64-6 rattar han egentränade Triton Neergård, en häst som vi vet kan öppna rykande snabbt. 
– Visserligen, men då har jag inget att köra med till slut. I början av karriären kunde jag göra det och då vann han lätt, men ikväll måste jag ta det lugnt och söka position. Kör jag från start, tar han spets men då är vi säkert bara trea-fyra. Han har kapacitet för att vinna och om jag vill vara först, vilket jag förstås vill, måste jag ta det coolt i början, berättar Jeppe Juel. 
Hästen vann från fjärde ytter senast, men svek som trea på Åby i starten innan.
– Då var han bara trög och jag var besviken på honom. Det handlade inte om att han tävlade med skor eller nåt sånt. Senast körde jag barfota fram och skor ikväll ser jag inte som något avgörande. Det handlar mest om att vi får spara speeden till upploppet, säger han. 

FAKTA

Åby

Åby Travbana
Box 133
431 22 Mölndal
031-706 66 00
Hemsida

Banan:
Längd: 1000 m
Bredd 2140: 22,3 m
Bredd 1640: 22,3 m
Upploppets längd: 187 m
Open stretch

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.