Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ny triumf för Galactica?

Foto: CHRISTER NORIN/ALN
Galactica jagar andra raka segern ikväll. Foto: CHRISTER NORIN/ALN

Tre starter – en seger och två andraplatser. Galactica har verkligen inlett karriären lovande. Fortsätter den fina utvecklingskurvan på Färjestad ikväll?

Publicerad:

Treåriga Galactica inledde sin tävlingskarriär i juli där hon slutade tvåa på Lindesberg från ledningen. Det följdes upp med en ny andraplats från rygg ledaren gången efter innan det senast blev seger i Gävle. Då travade Galactica utvändigt ledaren och var bara bäst via 1.11,5 sista 800 meterna.
– Det är en jättefin häst som har utvecklats för varje start hon gjort. Senast var hon verjkligen rejäl och tränaren har varit nöjd med hur hon känts efteråt, säger Lars-Åke Söderholm, som kört Galactica varje gång.

När Galactica ikväll dyker upp på Färjestad, startar hon med 20 meters tillägg i V64-4.
– Vi hade att välja på att gå ut mot äldre hästar eller det här loppet inför Breeders Crown i Umeå. Då tyckte vi det var bättre att möta jämnåriga hästar och därför fick det lbi så här.

Hur ser du på kvällens uppgift?
– Skulle det bli totalt stiltje i fältet kanske jag måste ta beslut fort att sakta vandra framåt, men vi får se hur loppet artar sig. Samtidigt är det inget man önskar att köra så så tufft gång efter gång. Hur som helst har hästen visat de kvaliteter som gör att segermöjligheterna finns ändå och är absolut inte avsågad.

I kvällens elfte lopp, efter V64-tävlingarna, kör Lars-Åke Söderholm Mythica I.R. åt samma tränare där det vankas årsdebut.
– Vad jag vet är att hon ska vara kraftigt förbättrad. Hon har gåtts igenom och skotts om av någon specialist och har verkat väldigt fin i träning, även om hon inte gått något snabbare jobb på några veckor. Styrka i gruynd och botten finns för att hänga med, hälsar Lars-Åke Söderholm.

FAKTA

Färjestadstravet

Färjestads Travsällskap
Norra Infarten 78
654 65 Karlstad
054-29 20 00
Hemsida

Banan:
Längd: 1000 m
Bredd 2140: 20,4 m
Bredd 1640: 21,1 m
Upploppets längd: 177 m

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.