Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Omega C.D. mot tredje raka

Foto: BERTH MAGNUSSON/ALN
Omega C.D. är på jakt efter tredje raka segern ikväll. Foto: BERTH MAGNUSSON/ALN

Hemmatränaren Martin P Djuse har fyra hästar till start när Bergsåker har hand om kvällens V64-tävlingar. Där tror han mest på ett par ston - i samma lopp.

Publicerad:

Om vi börjar på V64-spelet så är det just stona vi kommer till först. Detta i den fjärde V64-avdelningen där Martin själv kör Omega C.D. medan John Östman får chansen på stallkamraten Lindsey Vonn.

Omega C.D. står start och kommer från två raka segrar.
– Hon har gjort det bra båda gångerna, men senast var ett klart fall framåt. Hon var betydligt vassare då, säger Martin P Djuse.

Precis som vid de två senaste starterna handlar det om innerspår i volten över medeldistans.
– Förhoppningen är att hålla ledningen som senast och sedan köra i den positionen. Det är tuffare hästar med idag som står 20 meter bakom och då behöver hon vara ytterligare lite vassare för att kunna ta tredje raka segern. Jag vet väl inte om hon ska vara favorit som hon verkar vara i nuläget, men visst är det en av flera som ska göra upp om det.

En av hästarna som startar med 20 meters tillägg är stallkamraten Lindsey Vonn. Femåringen kom aldrig till senast då hon stod med tillägg över kort distans.
– Det blev mest fel för henne då. Annars kändes hon som tidigare och hästen håller ganska bra form. Ikväll ser läget intressant ut med springspår då hon visade senast att hon kan öppna ganska hyggligt. Det är inte självklart att Omega C.D. håller undan 20 meter för Lindsey Vonn. Dessutom ska Lindsey Vonn gå med rycktussar för första gången. Det kanske kan ge lite effekt, varnar Djuse.

I V64-5 dyker Scargi upp i ett lopp över tre varv. Innerspår i volten är vad som gäller.
– Han visar faktiskt grym form, jag trodde inte han skulle vara så här bra just nu. Näst senast var han jättebra bakom Te Freddo Knick. Förra onsdagen fick han snällt lopp och behövde inte gå tom. Det loppet har nog gjort nytta. Däremot har jag svårt att se honom hålla någon ledning, men det ska nog hinna lösa sig med tanke på distansen och att det är lite ojämna hästar i fältet. Han kan nog vara ganska långt fram, även om jag inte tror att vi slår en felfri Te Freddo Knick. Ikväll blir det barfota runt om, vilket är klart plus.

Utanför V64-spelet avrundar Martin P Djuse med Damu Cherry i det tionde loppet, som körs av Jimmy H Andersson.
– Hon har inte startat på länge och var dålig i senaste starten. Hon har gått ett banjobb efter 1.21 och lär behöva loppet. Det blir till att smyga med och köra till slut.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.