Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Opal Viking negativ

Opal Viking dopingtestades på order av Svensk Travsport efter att tre hästar på Nils Enqvists träningslista testat positivt för den anabola steroiden stanozolol i maj.

Publicerad:

Opal Viking var den sista av hästarna på Enqvists träningslista som testades och nu är analysen klar. Opal Vikings prov var negativt.

Svensk Travsport skriver följande på sin hemsida:
- Nils Enqvist har i avvaktan på att utredningen slutförs start- och tillträdesförbud på samtliga travbanor i Sverige. Det här är första gången som anabola steroider påträffas inom travsporten i Sverige och det ser vi mycket allvarligt på. En ren travsport är det viktigaste för oss, säger Svensk Travsports informationschef Mats Fransson.

Utredningen kommer nu att slutföras och en anmälan om brott mot 43-45 §§ i Tävlingsreglementet görs sedan till Ansvarsnämnden. Nils Enqvist ska givetvis också få ta del av utredningen och ges möjlighet att förbereda sitt försvar.Ansvarsnämnden bestämmer i samband med detta vilket datum som förhandlingen kommer att hållas.

ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.