Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Oskar slår ur underläge

Foto: HANOLD/ALN
Oskar Kylin-Blom jagar 15:e årssegern i Bollnäs. Foto: HANOLD/ALN

Två "varma" ston passar Oskar Kylin-Blom ”pretty perfect”.
– De är i alla fall bättre än raden, säger Solvallalärlingen.

Publicerad:

23-åringen inleder i V64-inledningen med Midas Joy. Enprocentare på insatsfördelningen i nuläget.
– Ingen seger ännu, lärling i sulkyn och 1.20,5 i senaste starten. Det är klart att hon inte är betrodd idag, men det finns fart i henne och jag tror att hon kommer vinna lopp i vinter. På Solvalla spurtade hon klart godkänt och senast gjorde hon ett bra lopp. Hon felade då kort i starten, galopperade på nytt i första sväng och tappade säkert 60 meter. Ändå var hon med de andra över mållinjen. Det är en avkomma efter Enjoy Lavec och hon kan vara lite vass, men bakspår känns som ett plus. Vi har kört henne med rycktussar i de två senastre starterna, men nu går vi nog tillbaka till ryckhuva. Med lite klaff blir jag inte förvånad om hon dyker upp bland de tre främsta, säger Oskar Kylin Blom.
I V64-3 sitter han upp bakom arbetsgivaren Fredrik B Larssons Pretty Perfect. En treåring som vunnit lopp på Solvalla på 1.16,2/2.140 meter – med krafter kvar ska sägas.
– Kapacitet finns, men hon blir lätt spänd i loppen. Senast var hon lugn i starten, men sprang som på nålar när jag vred ut henne i tredjespår bara för att lugna ner sig igen när vi kom ner i dödens igen. Hon var lugnt jobbad inför det loppet och höll godkänt tror att hon stumnade till lite. Med den genomköraren kommer hon förhoppningsvis vara bättre idag, men bakom bilen det en helt annan, nervigare häst och jag måste ta det lugnt från början om hon ska gå iväg. Jag vill gärna lära henne gå i ryggar och planen är att köra henne lugnt och sedan låta henne anfalla till slut istället. Fartmässigt finns det kapacitet för att vara med långt framme, men prio ett är att köra felfritt, säger Oskar Kylin Blom.

FAKTA

Bollnästravet

Bollnästravet
Box 1096
821 12 Bollnäs
Tel: 0278-272 40
Hemsida

Banan:
Längd: 1000 m
Bredd 2140: 20,9 m
Bredd 1640: 20,8 m
Upploppets längd: 207 m
Vinklad vinge

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.